Σαββατοκύριακο-φωτιά για την ΕΛΑΣ-Το ‘πρόγραμμα’ των κινητοποιήσεων

Σαββατοκύριακο-φωτιά για την ΕΛΑΣ-Το ‘πρόγραμμα’ των κινητοποιήσεων
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΙΟΥ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.(EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός με κύρια αποστολή να εμποδιστεί κάθε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, τόσο το Σάββατο που έχει συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή για τα Ίμια παράλληλα με την αντιφασιστική στην Ρηγίλλης, όσο και την Κυριακή με το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, την αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια και τον αγώνα ποδοσφαίρου Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός με κύρια αποστολή να εμποδιστεί κάθε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, τόσο το Σάββατο που έχει συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή για τα Ίμια παράλληλα με την αντιφασιστική στην Ρηγίλλης, όσο και την Κυριακή με το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, την αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια και τον αγώνα ποδοσφαίρου Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη…

Το σύνολο των δυνάμεων Τάξης και Ασφάλειας θα βρίσκονται επί ποδός όλο το διήμερο, υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί στα μέτρα Τάξης και γίνονται συνεχείς συσκέψεις στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στην ΓΑΔΑ για την τελική μορφή που αυτά θα πάρουν.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των διαδηλώσεων, ξεκινώντας από το Σάββατο, στις έξι το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία τους, στην συμβολή των λεωφόρων Μεσογείων και Κατεχάκη για τα Ίμια και μισή ώρα μετά είναι προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ρηγίλλης με πρόθεση των συμμετεχόντων να πραγματοποιήσουν πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου βεβαίως θα τοποθετηθεί ισχυρός φραγμός της Αστυνομίας ανάμεσά τους και με κλούβες και δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση των δύο πλευρών, προς αποφυγή επεισοδίων.

Αντίστοιχα, την επόμενη ημέρα, την Κυριακή, στις δύο το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στην Πλατεία Συντάγματος το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, την στιγμή που δύο ώρες πριν έχουν κάλεσμα για αντισυγκέντρωση οι αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια.

Επίσης θα τοποθετηθεί ισχυρότατος φραγμός της Αστυνομίας και με κλούβες ανάμεσά τους, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επαφές, ενώ ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος είναι πως θα οργανωθούν από τα διόδια κιόλας οι αστυνομικές συνοδείες των λεωφορείων που θα έρχονται από την περιφέρεια για το συλλαλητήριο της Μακεδονίας, ώστε να οδηγηθούν όλα σε ένα σημείο στάθμευσης για την ασφαλή φύλαξή τους και την μεταφορά του κόσμου στην Πλατεία Συντάγματος. Βεβαίως, τις ώρες που θα ξεκινήσει το συλλαλητήριο θα κλείσουν και οι σταθμοί ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, Πανεπιστημίου και Ομόνοιας επίσης για λόγους ασφαλείας.

Εισαγγελείς θα βρίσκονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ καθ’ όλη τη διάρκεια των συλλαλητηρίων ώστε να εκτελούνται άμεσες ενέργειες.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, η ΓΑΔΑ είναι υποχρεωμένη σε μεγάλη διασπορά δυνάμεων, καθώς μισή ώρα μετά τις 7 το απόγευμα ακολουθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για τον οποίο εξίσου λαμβάνονται αυστηρά μέτρα.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις απειλές του «Ρουβίκωνα»

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει πολύ σοβαρά το διήμερο αυτό, ειδικά μετά την εκδήλωση πολλών ακραίων τοποθετήσεων και από τις δύο πλευρές.  Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν άλλωστε οι δημόσιες τοποθετήσεις μελών του «Ρουβίκωνα» με απειλές του τύπου ότι «θα χυθεί αίμα», ζητώντας την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης. Η σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου απευθύνθηκε προς στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Τόσκας: «Ο Υπουργός Εξωτερικών δέχτηκε απειλητική επιστολή»

 «Έχουμε τρεις σφαίρες για εσένα» ανέφερε μεταξύ απειλών για τον ίδιο και την οικογένειά του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ανώνυμη επιστολή που δεν είχε σφαίρα όπως διευκρινίζει η ΕΛ.ΑΣ., στο εσωτερικό της, την οποία δέχτηκε χθες από αγνώστους.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο πολιτικός της προϊστάμενος διαμέσου της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1, στην οποία φιλοξενήθηκε για συνέντευξη, με αφορμή τα όσα ακραία γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή το «Μακεδονικό».

Ο ίδιος ο υπουργός μάλιστα ανέφερε πως ήδη έχει αναλάβει τις έρευνες η Κρατική Ασφάλεια για εκείνους που προσπαθούν να δυναμιτίσουν περαιτέρω την ατμόσφαιρα με ακραίες φωνές και πρακτικές και να υπονομεύσουν το ίδιο το συλλαλητήριο για την Μακεδονία κα ο φάκελος έχει παραληφθεί από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για τυχόν εξαγωγή αποτυπωμάτων  και γενετικού υλικού.

Βεβαίως τα μέτρα προστασίας για τον υπουργό Εξωτερικών είναι ούτως η άλλως αυστηρά και ενισχυμένα αυτή την περίοδο και κορυφαίες πηγές εντός της Αστυνομίας, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω ανησυχίας και θεωρούν πως η συγκεκριμένη απειλή εντάσσεται στο πλαίσιο παρόμοιων απειλών που κατά καιρούς έχουν δεχτεί με ανάλογες επιστολές, πολιτικά πρόσωπα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι μία θερμή περίοδος με πεδίο δόξης λαμπρό και για τα δύο άκρα και αυτό από μόνο του έχει αυξήσει τα αντανακλαστικά των Αρχών για τα προσεχή 24ωρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα