Σε δίκη για μίζα ο Ανδρέας Μαρτίνης

Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την Υγεία την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την Υγεία την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η υπόθεση αφορά στη μίζα των 3,1 εκατ. μάρκων για σύμβαση προμήθειας με τη γερμανική εταιρεία Hospitalia International

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων "στέλνει" τον άλλοτε κραταιό άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν, Μαδρέα Μαρτίνη, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, με το υπ' αριθμ. 2190/2017 βούλευμα, γίνεται δεκτή η εισήγηση της εισαγγελέα Σταυρούλας Στεφανάτου και έτσι ο κατηγορούμενος παραπέμπεται σε δίκη για την υπόθεση της γερμανικής εταιρείας Hospitalia International. Μαζί του αναμένεται να δικαστούν τόσο η σύζυγός του, Γεωργία Μαρτίνη, όσο και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης.

Τα αδικήματα που τους αποδίδονται κατά περίσταση, είναι αυτά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, από κοινού και μη, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί από τους ανακριτές διαφθοράς, ο Ανδρ. Μαρτίνης υπήρξε αποδέκτης μίζας ύψους 3,1 εκατομμυρίων μάρκων, το οποίο καταβλήθηκε προκειμένου η εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, Hospitalia International, να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια, συνάπτοντας τελικά σύμβαση με το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Υπενθυμίζεται πως μόνο ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος μετά από μερικούς μήνες για λόγους υγείας, με διάταξη του ανακριτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόταση να καθίσει στο εδώλιο ο Ανδρ. Μαρτίνης

Αποφυλακίστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης

ADVERTISING

SHARE: