Σε ενοχλούν οι ετικέτες; Δείξ’ το: Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης για τον HIV

Σε ενοχλούν οι ετικέτες; Δείξ’ το: Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης για τον HIV

'Βγάλε την ετικέτα'. Η καμπάνια του Κέντρου Ζωής με πρόσωπα τον Θοδωρή Μαραντίνη και τη Τζένη Μπαλατσινού, που ενημερώνει, ευαισθητοποιεί και αποδομεί τα στερεότυπα του HIV/AIDS (vids)

Οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV πρέπει ανάμεσα σε όλα τα άλλα να υπομείνουν καθημερινά και τις ετικέτες που τους κολλάνε. Ετικέτες που τους δυσκολεύουν τη ζωή και τους απομονώνουν. Σιχαμένος και μελλοθάνατος, ανώμαλος και άνθρωπος που “πήγαινε γυρεύοντας” είναι  μόνο μερικές από αυτές τις ετικέτες που “στοιχειώνουν” τους φορείς και τους ανθρώπους που πάσχουν από AIDS.

Για να ‘βγάλουμε’ αυτές τις ετικέτες, χρησιμοποιήσαμε το Facebook και για πρώτη φορά δεν ζητήσαμε τα like, αλλά τα angry του κόσμου.

Γιατί αυτές οι ετικέτες τελικά… μας ενοχλούν, μας κινητοποιούν, μας θυμώνουν.

Πρωταγωνιστές της καμπάνιας είναι δύο άνθρωποι που έχουν δεχτεί πολλές ετικέτες στη ζωή τους. Η Τζένη Μπαλατσινού και ο Θοδωρής Μαραντίνης, που μέσα από δύο video πέταξαν από πάνω τους τις ετικέτες και δίνουν το έναυσμα για να κάνουμε το ίδιο και με τους ανθρώπους που ζουν με τον HIV.

Η καμπάνια πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Ζωής και καλεί την πολιτεία, τους συνεργαζόμενους φορείς και την κοινωνία να δράσουμε όλοι μαζί, για να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά το κοινωνικό στίγμα. Πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, με την υποστήριξη των Πρεσβειών της Γαλλίας και της Αυστραλίας, καθώς και με την ευγενική χορηγία των ΕΛΤΑ και των εταιρειών MAC, GSK-ViiV, Gilead, Bristol-Myers Squibb & της Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας- ISIC.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα