Σε εξέλιξη η Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Σε εξέλιξη η Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου
ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ eurokinissi

Από τις 10 το πρωί συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεκλήθη εκτάκτως στον απόηχο του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό

Από τις 10 το πρωί συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεκλήθη εκτάκτως από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Η συνεδρίαση γίνεται στον απόηχο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και ενόψει του συλλαλητηρίου που θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και έχει ως κύριο θέμα συζήτησης την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ιερώνυμος για Σκοπιανό: Μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα;

Χθες, Πέμπτη, με παρέμβασή του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έθεσε ως προτεραιότητα την αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος.

“Μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων, το οποίο μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους, μιλάει για πόλεις, μιλάει για πολλά πράγματα; Επομένως, αν θέλουμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πήρε την απόφαση να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της δωδεκαμελούς Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στο οποίο μετείχαν εννέα μητροπολίτες αλλά και τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο οποίος είχε ζητήσει την επανεξέταση του ζητήματος.

Σύμφωνα με την απόφαση της προηγούμενης Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η χρήση του όρου “Μακεδονία” και παραγώγων του είναι αδιαπραγμάτευτη με τον αρχιεπίσκοπο, ωστόσο, να παίρνει θέση κατά των συλλαλητηρίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα