Σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη

Σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη

Κάτοικοι της Λέσβου διαμαρτύρονται για το προσφυγικό αλλά και τον ΦΠΑ, καθώς ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο νησί για το 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο βόρειο Αιγαίο

Έμποροι και επαγγελματίες της Λέσβου στέλνουν αυτή την ώρα μήνυμα διαμαρτυρίας με διπλό περιεχόμενο, τόσο για το θέμα του ΦΠΑ όσο και το προσφυγικό.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να μιλήσει στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο βόρειο Αιγαίο.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κυρίως υπέρ της αποσυμφόρησης του νησιού από πρόσφυγες κάτοικοι της Λέσβου επιχειρούν να κατευθυνθούν προς το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου διεξάγεται το συνέδριο.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Lesvospost αυτή την ώρα είναι κλειστοί οι δρόμοι που οδηγούν εκεί. Επί ποδός βρίσκονται άλλωστε ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς εκτός απ’ την δύναμη του νησιού συνδράμουν διμοιρίες ΜΑΤ απ’ την Αθήνα.

Απ’ το πρωί τα καταστήματα έμειναν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ασυνήθιστη εικόνα η πόλη.

Η πρωθυπουργική επίσκεψη έρχεται λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια στην πλατεία Σαπφούς, όπου ακροδεξιοί επιτέθηκαν εναντίον μεταναστών και προσφύγων, γεγονός που τροφοδοτεί ανησυχίες για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η ένταση απόψε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα