Σε ισχύ η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ-ΣΤΕ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ-ΣΤΕ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε προσφυγές της ΑΔΕΔΥ η οποία ζητούσε να καταργηθεί η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα στο Δημόσιο ως αντισυνταγματικές

Φρένο στον αγώνα κατά της διαθεσιμότητας και κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου απέρριψε ως αβάσιμους, απαράδεκτους ή και αόριστους τους ισχυρισμούς της ΑΔΕΔΥ, η οποία είχε προσφύγει προκειμένου να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι υπουργικές αποφάσεις του 2013 που αφορούσαν τη διαθεσιμότητα και τη κινητικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα, των ΝΠΔΔ, κ.λπ.

Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ με τις προσφυγές της ζητούσε να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις οποίες εισάγεται η διαδικασία και τα κριτήρια διαθεσιμότητας και κινητικότητας. Με δεύτερη προσφυγή ζητούσε να ακυρωθούν 25 κοινές υπουργικές αποφάσεις με τι οποίες καταργούνται πλέον των 6.000 οργανικών θέσεων σε διάφορα υπουργεία, οργανισμούς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, κ.λπ.

Η ΑΔΕΔΥ είχε υποστηρίξει πως οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις προσκρούουν σε σωρεία Συνταγματικών διατάξεων, όπως είναι αυτές που αφορούν την ισότητα των πολιτών, την προστασία της αξίας του ανθρώπου, το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας.

ADVERTISING

SHARE: