Σε κρίσιμη κατάσταση ο Σύρος που αυτοπυρπολήθηκε

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Σύρος που αυτοπυρπολήθηκε
Employees of the ambulance service (EKAB) stage a three-hour walkout between 9 a.m. and noon to protest EKABs dwindling and substandard fleet of vehicles. Athens, on Mar. 29, 2016 / , , 29 , 2016 Nikos Libertas / SOOC

Ο 29χρονος που αυτοπυροπολήθηκε στη Χίο μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Αγωνία για την κατάσταση της υγείας του

Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, αργά χθες το βράδυ, ο 29χρονος Σύρος που αυτοπυρπολήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου στη ΒΙΑΛ.

Στο νοσοκομείο της Χίου παραμένει νοσηλευόμενος αστυνομικός, που υπέστη ελαφρότερα εγκαύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια, στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον Σύρο από την απονενοημένη του ενέργεια.

Σύμφωνα με βίντεο, που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σύρος μέσα στον χώρο καταγραφής, με δεκάδες άλλους πρόσφυγες γυναίκες και παιδιά γύρω του, περιέλουσε το σώμα του με εύφλεκτο υγρό και απειλούσε να βάλει φωτιά. Ο αστυνομικός τον πλησίασε από πίσω προσπαθώντας να τον αιφνιδιάσει χτυπώντας τον στο χέρι που κρατούσε τον αναπτήρα. Ο Σύρος όμως πρόλαβε να ανάψει φωτιά με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι ο Σύρος ήρθε στη Χίο στις 22 Μαρτίου και έφτασε σε απόγνωση μέσα σε μια βδομάδα παραμονής στον χώρο της ΒΙΑΛ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα