Σε λίγες ημέρες η απόφαση για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ// Ανακοίνωση  για το αν θα εκδοθούν ή όχι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στη χώρα τους.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ// Ανακοίνωση για το αν θα εκδοθούν ή όχι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στη χώρα τους.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Το δικαστήριο θα αποφανθεί την παράταση ή μη της κράτησής τους στο πλαίσιο της διαδικασίας ασύλου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας στο Διοικητικό Πρωτοδικών, όπου βρίσκονταν μέχρι αυτή την ώρα οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, για τους οποίους την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε η μη έκδοσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία οι αξιωματικοί υποστήριξαν ότι δεν ήθελαν να παραμείνουν κρατούμενοι και ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι. "Δεν θεωρούμε ότι ένας αθώος θα πρέπει να παραμείνει έστω και μία ημέρα κρατούμενος" φέρονται να δήλωσαν στο δικαστήριο.

Οι 8 αξιωματικοί αναμένεται να καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους για την παράταση της κράτησης τους για ακόμα 3 μήνες. Η έλευσή τους στο δικαστικό κτίριο πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών παρέτεινε την κράτηση τους για λόγους δημοσίας τάξης και εθνικής ασφάλειας. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κρατούμενοι παραμένουν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί για λόγους εθνικής ασφάλειας

Γερμανικός Τύπος: Τούρκοι ζήτησαν καταφύγιο στη χώρα του 'εχθρού'. Κόλαφος στον Ερντογάν

Άρειος Πάγος: Όχι στην έκδοση των Τούρκων αξιωματικών

ADVERTISING

SHARE: