Σεμινάριο ενδυνάμωσης από χρήστες για χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας

Σεμινάριο ενδυνάμωσης από χρήστες για χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας

Ελλάδα και Γαλλία φιλοξενούν τα δυο σεμινάρια που έχει στην ατζέντα του ο ευρωπαϊκός οργανισμός Mental Health Europe

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 – Σεμινάριο Ενδυνάμωσης ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες με θέμα «Από τους χρήστες για τους χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας» υλοποιεί η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ. & Ψ.Υ.) το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στη Φωκίδα .

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Mental Health Europe, τον ευρωπαϊκό οργανισμό-ομπρέλα για φορείς και άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας, και βρίσκεται στη φετινή ατζέντα του στο πλαίσιο δύο σεμιναρίων ενδυνάμωσης, από τα οποία το πρώτο φιλοξενείται στη Γαλλία και το δεύτερο στην Ελλάδα. Στη χώρα μας πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΠΟΚοιΣΠΕ) και την Ομοσπονδία «Αργώ». Στο σεμινάριο αναμένεται συμμετοχή από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Έβρο, Λάρισα, Κέρκυρα, Λαμία, Κόρινθο.

Η καινοτομία του σεμιναρίου έγκειται στο γεγονός ότι διοργανώνεται από λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απευθύνεται, επίσης, σε λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και εργαζόμενους στους Κοι.Σ.Π.Ε.. Με τον τρόπο αυτό στέλνεται ένα δυνατό μήνυμα ενίσχυσης από άτομα με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες προς άτομα που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα αλλά επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στις υπηρεσίες που λαμβάνουν, να διεκδικούν εκπαίδευση, απασχόληση και εργασία, να έχουν λόγο για τη φροντίδα τους και να ορίζουν τη ζωή τους. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενθάρρυνση της ενεργητικής συμμετοχής τους στις υπηρεσίες που λαμβάνουν ή επιθυμούν να λαμβάνουν, καθώς και στην υποστήριξη των πρωτοβουλιών και των δράσεων τους.

Μέσα από τη διήμερη συνάντηση επιδίωξη είναι η διαμόρφωση χώρου συνάντησης, κινητοποίησης, γνωριμιών και επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας χωρίς τη συνεχή παρουσία φροντιστών και επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Ζητούμενο αποτελεί η ανταλλαγή εμπειριών, η αμοιβαία υποστήριξη και η διαμόρφωση ενός πλαισίου ανάπτυξης προτάσεων και εντέλει ενός αισιόδοξου και δυναμικού τρόπου ζωής.

ADVERTISING

SHARE: