Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο

Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο
Επεισόδια στο ειρηνοδικείο Αθηνών,μεταξύ αστυνομίας και οργανώσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς,Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος) Eurokinissi

Ανακοινώσεις των κομμάτων για όσα έγιναν χθες στη Λουκάρεως μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και μελών κινημάτων κατά των πλειστηριασμών

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκάλεσαν τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας για τους πλειστηριασμούς. Σημειώνεται ότι μεταξύ εκείνων που τραυματίσθηκαν ήταν και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας, ο οποίος προανήγγειλε την υποβολή μηνύσεων για τη χρήση των χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις μέσα στο κτίριο της οδού Λουκάρεως. Οπως σχολίασε, μάλιστα, “αυτό που έγινε ήταν βάρβαρο και κατόπιν εντολών”. 

Χρηστίδης: Καμία κοινωνική ευαισθησία

Για χατίρια της κυβέρνησης στην τρόικα μέσω των πλειστηριασμών έκανε λόγο με ανάρτησή του στ twitter ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟκ Παύλος Χρηστίδης. “Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Καμία κοινωνική ευαισθησία. Οι πρώην επαναστάτες, Τσίπρας και Καμμενος, κάνουν όλα τα χατήρια στην τρόικα με αντάλλαγμα λίγη ακόμα εξουσία”.

ΛΑΕ: Η χούντα των πλειστηριασμών δεν θα αρπάξουν τις λαϊκές περιουσίες 

Η ΛΑΕ και ο γραμματέας της Παναγιώτης Λαφαζάνης πρωτοστάτησαν στις διαμαρτυρίες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και επιτέθηκε με οξύτητα στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά που ζήσαμε σήμερα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου δεν έχουν προηγούμενο. Για μένα που έζησα το Πολυτεχνείο, θυμίζουν σκοτεινές μέρες χούντας. Και πράγματι, στη χώρα αυτή υπάρχει πλέον μία χούντα πλειστηριασμών. Αυτήν τη χούντα την αποτελούν, και τους καταγγέλλω από αυτήν τη θέση, ο Τσίπρας, ο Κοντονής, ο Τόσκας, ο Ρούσκας, μαζί με τα «κοράκια» εκείνα των συμβολαιογράφων που έκαναν το πραξικόπημα και, φυσικά, οι τραπεζίτες. Όλοι αυτοί εξαπέλυσαν σήμερα με τα ΜΑΤ έναν χημικό πόλεμο, έναν πόλεμο άγριου ξύλου απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές, μόνο και μόνο για να προχωρήσουν τους ηλεκτρονικούς αυτούς πλειστηριασμούς, μόνο και μόνο για να αρπάξουν τα σπίτια του ελληνικού λαού, να αρπάξουν τις περιουσίες του» είπε ο Λαφαζάνης. Και προειδοποίησε « Προτού έχουμε άσχημες μέρες σε αυτήν τη χώρα και προτού αυτοί οι αδίστακτοι χύσουν αίμα και μάλιστα αίμα νεανικό ξανά, πρέπει να φύγουν και όλοι να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε για μια δημοκρατική ανατροπή. Αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε».

ΚΚΕ:Οι πλειστηριασμοί απόδειξη της…δίκαιης ανάπτυξης Τσίπρα

Προσκλητήριο του ΚΚΕ στους εργαζόμενους για συλλογική δράση ώστε να μην επιτραπεί να γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, η καταστήματος. Οπως αναφέρουν από τον Περισσό οι πλειστηριασμοί σε βίλες και πισίνες είναι  στάχτη στα μάτια για να κρυφτεί το τι έρχεται για τις λαϊκές περιουσίες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, “βγάζει στο σφυρί” την περιουσία χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια εξαναγκάστηκαν σε δανεισμό και υπερχρεώθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η ηλεκτρονική μορφή πλειστηριασμών επιλέγεται για να καμφθούν οι μαζικές λαϊκές αντιδράσεις, την ποινικοποίηση των οποίων έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους “θεσμούς”‘» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Οι πλειστηριασμοί για βίλες και πισίνες είναι η στάχτη στα μάτια, για να κρυφτεί το τι έρχεται για τις λαϊκές περιουσίες, καθώς και το ότι η ελάχιστη προστασία της πρώτης κατοικίας “χάνεται”, προκειμένου να παραδοθούν τα “κόκκινα” δάνεια στα κοράκια της αγοράς τα οποία και θα αναλάβουν τους εκβιασμούς για “συμβιβασμό” με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Η κυβέρνηση πιστός ακόλουθος των τραπεζών, των κατασκευαστικών ομίλων, του κεφαλαίου συνολικά, εγκαινιάζει σήμερα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς γιατί θέλει να βοηθήσει τους τραπεζικούς ομίλους να συγκεντρώσουν γη και ακίνητη περιουσία στα χέρια τους. Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη για το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει με τη “δίκαιη” ανάπτυξη του κ. Τσίπρα» προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο Περισσός καταλήγει ότι «οι εργαζόμενοι με τη συλλογική δράση τους να μην επιτρέψουν να γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καταστήματος αυτοαπασχολούμενου, να διεκδικήσουν μέτρα ουσιαστικής ελάφρυνσης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών».

ΚΙΔΗΣΟ : Οι πολίτες δεν θα ξεχάσουν ούτε θα ανεχθούν την κοροϊδία 

Με αφορμή τα επεισόδια το ΚΙΔΗΣΟ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: 

Ο κ. Τσίπρας και οι ακροδεξιοί συνεργάτες του γνώριζαν με κάθε λεπτομέρεια τα επακόλουθα :

1. Της κρίσης από την αδιέξοδη διαχείριση του πρώτου εξαμήνου του 2015 που εξαΰλωσαν τα κεφάλαια των τραπεζών και κατέστησαν αναγκαία την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Έτσι χάθηκαν οριστικά για τον Έλληνα φορολογούμενο τουλάχιστον 20 δισ.

2. Της καθυστέρησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων. Ακόμη και το σημερινό θεσμικό πλαίσιο είναι ανεπαρκές και αναποτελεσματικό και γι’ αυτό η δημιουργία νέων κόκκινων δανείων δεν ανακόπτεται.

3. Συνθημάτων τύπου «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» στα πρωτοσέλιδα της Αυγής που καλλιέργησαν και τροφοδότησαν την αντίληψη περί επικείμενης σεισάχθειας.

Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και να κρυφθούν πίσω από νοικοκυριά που πραγματικά αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.

Σήμερα – πρεμιέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών – οι ανάγκες κανόνων δικαίου, προνοίας για τους αδύναμους αλλά και εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων της τραπεζών παραμένουν το σημαντικότερο πρόβλημα σε ένα περιβάλλον που δημιουργεί συνεχώς νέους οφειλέτες και εμποδίζει τις τράπεζες να ανταποκριθούν στον αναπτυξιακό τους ρόλο.

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα κομματικά έντυπα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν νομιμοποιούνται να συνθηματολογούν, γιατί η πορεία των τραπεζών και της χώρας είναι το αποτέλεσμα αποκλειστικά των επιλογών της κυβέρνησης τους.

Οι παλινωδίες, οι αστοχίες και η αμέλεια της σημερινής κυβέρνησης έχει τραγικές συνέπειες κυρίως για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Οι πιο αδύναμοι πολίτες είναι ακριβώς αυτοί που χρειάζονται την στήριξη και την προστασία της πολιτείας και σε αυτή την αποστολή η σημερινή κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς. Οι πολίτες ούτε θα ξεχάσουν, ούτε θα συνεχίσουν να ανέχονται την κοροϊδία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα