Σκελετός στο Σούνιο: Οι δράστες έριξαν τον σάκο από μεγάλο ύψος

ΣΟΥΝΙΟ ΝΑΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΣΟΥΝΙΟ ΝΑΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο, όταν ένας κάτοικος της περιοχής και περιηγητής που καταγράφει τα αρχαία μεταλλευτικά πηγάδια της Λαυρεωτικής εισήλθε στο άνοιγμά του πυθμένα που έχει δημιουργήσει σπηλιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με τον εντοπισμό ανθρώπινου σκελετού μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο σε γαλαρία σπηλιάς στο Σούνιο, στην περιοχή Άσπρο Λιθάρι, κοντά σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής.

Το μακάβριο εύρημα εντόπισε ένας κάτοικος της περιοχής και περιηγητής που καταγράφει τα αρχαία μεταλλευτικά πηγάδια της Λαυρεωτικής ο οποίος εισήλθε στο άνοιγμά του πυθμένα που έχει δημιουργήσει σπηλιά.

Στην γαλαρία αυτής της σπηλιάς ή αλλιώς στον πυθμένα του πηγαδιού υπήρχε ο ταξιδιωτικός σάκος από τον οποίο εξείχαν μακριά μαύρα μαλλιά και γύρω υπήρχε ένας σκουπιδότοπος από κάθε λογής σκουπίδι που όποιος περνούσε φαίνεται από πάνω, το έριχνε στην τρύπα του πηγαδιού.

Παρόμοιες τρύπες και χάσματα που ήταν αρχαία μεταλλευτικά πηγάδια υπάρχουν άπειρα στην Λαυρεωτική και μάλιστα σε ένα παρόμοιο πηγάδι είχε σφηνώσει στο παρελθόν ένα μπαούλο με την σορό ενός άγρια δολοφονημένου Εβραίου εμπόρου διαμαντιών από τους δολοφόνους που το είχαν ρίξει εκεί και αργότερα συνελήφθησαν.

Έτσι λοιπόν, οι Αρχές εικάζουν ότι οι δράστες πέταξαν τον σάκο από ψηλά και το στόμιο αυτού του πηγαδιού για να καταλήξει εκεί που βρέθηκε.

Στο βάθος της γαλαρίας και ανάμεσα στα υπόλοιπα σκουπίδια, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής εντόπισαν δύο αλλοιωμένες πιστωτικές κάρτες, οι οποίες είναι άγνωστο ακόμα αν ανήκουν στο θύμα αλλά συνελέγησαν από το σημείο μαζί με κάτι σόλες από αλλοιωμένα παπούτσια για να εξεταστούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Αυτά τα ευρήματα μπορεί και να μην έχουν σχέση βεβαίως με το θύμα, αφού δεν βρέθηκαν μέσα στην τσάντα με τον σκελετό αλλά εκτός, καλού-κακού όμως θα γίνει διασταύρωση.

Η σορός που εικάζεται με μία πρώτη ματιά πως πιθανόν να είναι τουλάχιστον 5ετίας, ίσως είχε τεμαχισθεί για να χωρέσει στον ταξιδιωτικό σάκο ενώ πιθανολογείται ότι ανήκει σε γυναίκα, αφού βρέθηκαν υπολείμματα μαύρου υφάσματος που ίσως ανήκουν σε γυναικείο ρούχο, ενώ από το κρανίο εξείχαν μακριές μαύρες τρίχες και κάποια χτυπήματα που έχει το κρανίο δεν γνωρίζει κανείς ακόμα αν για παράδειγμα ήταν από όπλο ή από την πτώση της σορού στο χάσμα.

Ο σκελετός μεταφέρθηκε στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια ιατροδικαστικής και ανθρωπολογικής εξέτασης, σε μία προσπάθεια να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για γυναίκα, να υπάρξει μία εκτίμηση παλαιότητας των οστών, προσδιορισμός ηλικίας του θύματος στο μέτρο το δυνατού κλπ. εκτίμηση τυχόν προθανάτιων και μεταθανάτιων τραυμάτων και βεβαίως θα ληφθεί γενετικό υλικό για τυχόν διασταύρωση και ταυτοποίηση με περιπτώσεις εξαφανισμένων ατόμων. Μία διαδικασία που συνολικά θα πάρει αρκετές ημέρες ώστε να μπορούν οι επιστήμονες να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα για όλα τα ερωτηματικά που υπάρχουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μακάβριο εύρημα σε σπηλιά στο Σούνιο

Τουλάχιστον 5ετίας είναι ο σκελετός που βρέθηκε σε ταξιδιωτικό σάκο στο Σούνιο

ADVERTISING

SHARE: