Σκηνοθέτησε ληστεία και έστησε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του συνεταίρου του

Σκηνοθέτησε ληστεία και έστησε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του συνεταίρου του

Εξιχνιάστηκαν απόπειρα ανθρωποκτονίας και υπόθεση ληστείας σε βάρος συνιδιοκτητών εταιρίας στη Ρόδο-Υπεξαίρεσε 400.000 ευρώ από τον πλούσιο συνεταίρο του και έστησε σκηνοθετημένη ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δεύτερου συνεταίρου του

Άφωνοι έμειναν ακόμα και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου από την σύλληψη του σατανικού σχεδίου ενός κομμωτή, το οποίο μετά από ενδελεχή έρευνα κατάφεραν να εξιχνιάσουν και να κατανοήσουν την απόπειρα ανθρωποκτονίας και υπόθεση ληστείας σε βάρος των συνεταίρων του, στη Ρόδο.

Για τις πράξεις αυτές συνελήφθησαν ένας 33χρονος Έλληνας με καταγωγή από την Αλβανία που ήταν ο “εγκέφαλος” και δυο Αλβανοί, ηλικίας 28 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης συμμορίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας, προμήθειας ναρκωτικών, οπλοχρησίας, ψευδορκίας και απειλής.

Όπως διακριβώθηκε, ο 33χρονος συλληφθείς και ηθικός αυτουργός σχεδίασε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ενός εκ των δύο συνέταιρών του, “σκηνοθέτησε” ληστεία σε βάρος του και τοποθέτησε, “φύτεψε” κοινώς, ποσότητες ναρκωτικών και εξαρτήματα όπλου στην κατοικία των συνέταιρών του.

Πιο αναλυτικά, ο 33χρονος, τον περασμένο Ιανουάριο, αφού σχεδίασε και “παρήγγειλε” την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου συνεταίρου του, προμήθευσε – για το σκοπό αυτό – τους φυσικού αυτουργού και συνεργούς του με πιστόλι και σιγαστήρα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης ο “εγκέφαλος” που διατηρούσε κομμωτήριο, έγινε συνέταιρός έναν πλούσιο Έλληνα του νησιού που είχε έναν 27χρονο βαφτισιμιό από την Αλβανία και τον έκανε και εκείνον συνέταιρο.

Κάποια στιγμή, ο πλούσιος συνέταιρος έδωσε συνολικά 400.000 ευρώ σε μετρητά στον 33χρονο κομμωτή με καταγωγή από την Αλβανία, να τα φυλάξει στο χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης. Εκείνος εν αγνοία του συνεταίρου του άρχισε να τα υπεξαιρεί και να τα χρησιμοποιεί για τον δικό του πολυτελή βίο. Έτσι, θέλησε κάποια στιγμή να δολοφονήσει τον βαφτισιμιό του συνεταίρου του να μείνει μόνο με τον πλούσιο νονό του συνέταιρος και σκηνοθετώντας την ληστεία όχι μόνο να δικαιολογήσει την απώλεια των χρημάτων αλλά και σταδιακά να βγάλει εντελώς από την “μέση” και τον πλούσιο Έλληνα νονό του 27χρονου Αλβανού.

Στις 15 Ιανουαρίου 2018 ο συνεργός του, ο 28χρονος Αλβανός, με το πιστόλι που του έδωσε ο κομμωτής, πυροβόλησε, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, κατά του 27χρονου βαφτισιμιού, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, χωρίς να πετύχει το σκοπό του, καθώς το όπλο υπέστη εμπλοκή.

Σημειώνεται ότι, οι κατηγορούμενοι σε προηγούμενο χρονικό σημείο είχαν προβεί σε τηλεφωνικές απειλές προς τον 27χρονο και δολιοφθορά οχήματος που χρησιμοποιούσε.

Ακολούθως, με τη βοήθεια των συνεργών του, ο 33χρονος “σκηνοθέτησε” ένοπλη σε βάρος του ληστεία, καταγγέλλοντας ψευδώς ότι άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, την Δευτέρα του Πάσχα τον ακινητοποίησαν, με την απειλή όπλου, μέσα σε επαγγελματικό του χώρο και αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν το περιεχόμενο, διέφυγαν πυροβολώντας για εκφοβισμό.

Επιπρόσθετα, ο 33χρονος προμηθεύτηκε μισό κιλό ακατέργαστη κάνναβη, ποσότητα κοκαΐνης και γεμιστήρα πολεμικού όπλου, τα οποία τοποθέτησε – “φύτεψε” στην κατοικία των δυο συνεταίρων του, για να τους ενοχοποιήσει. Οι δράστες προσήχθησαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου και εξεταζόμενοι αποδέχτηκαν σταδιακά και περιέγραψαν με λεπτομέρεια τις πράξεις τους.

 

Από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των εγκληματικών πράξεων και στις κατοικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, κάνναβη βάρους 504 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 47,5 γραμμαρίων, πιστόλι με γεμιστήρα, γεμιστήρα πολεμικού όπλου με 21 φυσίγγια, αυτοσχέδιος μεταλλικός λοστός με χειρολαβή, Ι.Χ. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ηλεκτρικό τρυπάνι, 10 κινητά τηλέφωνα και δύο υπολογιστές αφής και το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα