Σοκ σε δημοτικό Αλίμου: Δασκάλα ανάγκασε μαθητές να χτυπούν τον συμμαθητή τους για μια ολόκληρη διδακτική ώρα

Σοκ σε δημοτικό Αλίμου: Δασκάλα ανάγκασε μαθητές να χτυπούν τον συμμαθητή τους για μια ολόκληρη διδακτική ώρα

Αποτροπιασμό προκαλεί η ιδιότυπη τιμωρία δασκάλας μουσικής σε δήθεν ανυπάκουο μαθητή της Δ´ δημοτικού. "Σηκωθείτε να του δώσετε μερικές φάπες να ηρεμήσει", φέρεται να προέτρεψε η δασκάλα τους μαθητές όλης της τάξης. Επιβεβαιώνουν το περιστατικό διεύθυνση σχολείου και υπουργείο Παιδείας. Συλλογή υπογραφών για την άμεση καθαίρεσή της, ζητά η σχολική κοινότητα. Διενεργείται προανακριτική εξέταση

Της Μίκας Κοντορούση

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα πριν μερικές ημέρες στο 6ο δημοτικό σχολείο Αλίμου, με πρωταγωνίστρια τη δασκάλα του μαθήματος της μουσικής και μαθητές της Δ´ τάξης του Δημοτικού.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ένας 9χρονος μαθητής κατά τη διάρκεια του μαθήματος, "τόλμησε" να προσποιηθεί ότι οδηγεί αυτοκίνητο. Η δασκάλα εξοργίστηκε και αντέδρασε με τον πλέον απαράδεκτο και καταδικαστέο τρόπο. Τι έκανε ακριβώς; Ζήτησε από τους συμμαθητές του παιδιού να διακόψουν το μάθημα και τους προέτρεψε να αρχίσουν να χτυπούν τον συμμαθητή τους. "Σηκωθείτε να του δώσετε μερικές φάπες να σταματήσει", φέρεται να πρότεινε συγκεκριμένα στους μαθητές της. Παρά τις αντιδράσεις και το αρχικό σοκ των παιδιών, τα ίδια υπάκουσαν τελικά στην εντολή της εκπαιδευτικού και άρχισαν να χτυπούν τον συμμαθητή τους, ακόμη και στο κεφάλι.

"Μπράβο παιδάκια, τώρα καθίστε κάτω!", φέρεται να είπε η δασκάλα στα παιδιά, μετά το τέλος του ξυλοδαρμού, ενώ απο την περιγραφή του ανήλικου μαθητή στην μητέρα του, το σκηνικό βίας ολοκληρώθηκε μόλις χτύπησε το κουδούνι.

Σημειώνεται ότι οι γονείς του μαθητή έχουν ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον της δασκάλας, ενώ έχουν συντάξει και αποστείλει έγγραφη αναφορά στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Απο την πλευρά του, ο διευθυντής του σχολείου παραδέχτηκε ότι το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα στους κόλπους του σχολείου και ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε, μπήκαν στο στόχαστρο της ενδελεχούς εξέτασης (χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο διαλόγου με την δασκάλα).

Τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης ζήτησε με τη σειρά του και το υπουργείο Παιδείας, ενώ η αρμόδια διεύθυνση επιβεβαιώνει μόλις λίγες ημέρες μετά, τον αναίτιο ξυλοδαρμό μαθητή εντός της αίθουσας με προτροπή της ίδιας τους της δασκάλας για μια ολόκληρη διδακτική ώρα!

(Φωτογραφία αρχείου)

ADVERTISING

SHARE: