Σπείρα Ρουμάνων διαρρηκτών είχε ρημάξει περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά

Σπείρα Ρουμάνων διαρρηκτών είχε ρημάξει περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά

Εξιχνιάστηκαν 25 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων. Σε πολλές περιπτώσεις προκαλούσαν εκτεταμένες ζημιές στα σπίτια

Σχηματίσθηκε δικογραφία, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε βάρος 6 Ρουμάνων, ηλικίας 17, 19, 21, 21, 22 και 23 ετών, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διαρρήξεις- κλοπές από οικίες, καταστήματα και γραφεία στην περιοχή της Αττικής.

Από έτους και πλέον είχε διαπιστωθεί η δράση ομάδας, η οποία αποτελείτο τουλάχιστον από έξι άτομα και συστηματικά και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση διέπραττε διαρρήξεις- κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα οι δράστες εισέρχονταν νυκτερινές ώρες σε οικίες, καταστήματα και γραφεία, παραβιάζοντας τις κεντρικές θύρες εισόδου ή παράθυρα, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Σε πολλές περιπτώσεις προκαλούσαν εκτεταμένες ζημιές στους χώρους.

Για τους παραπάνω λόγους συνεστήθη από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Στις 13 Ιουλίου συνελήφθη ο 22χρονος για ληστεία σε κατάστημα στον Πειραιά και στις 12 Δεκεμβρίου εκδόθηκε στην Ιταλία, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης των Ιταλικών και Ρουμανικών Αρχών. Σε βάρος τεσσάρων μελών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και αναζητούνται, ενώ παράλληλα έχει αιτηθεί και η έκδοση Ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης. Ο ανήλικος αναζητείται για να εξετασθεί.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 25 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά.

ADVERTISING

SHARE: