Σπύρος Γιαννιώτης: Τα δάκρυα του Έλληνα κολυμβητή στο Λονδίνο και η δικαίωση

Σπύρος Γιαννιώτης: Τα δάκρυα του Έλληνα κολυμβητή στο Λονδίνο και η δικαίωση

Με δάκρυα στα μάτια ο Κερκυραίος αθλητής στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, όταν έχασε το μετάλλιο, δικαιώνεται τέσσερα χρόνια μετά με το ασημένιο μετάλλιο. "Όνειρο ζωής μου ήταν το βάθρο" έλεγε τότε απογοητευμένος (vid)

Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο βάθρο, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα των 10χλμ κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο άθλος του γίνεται ακόμη πιο συγκινητικός αν ανατρέξει κανείς στην εντυπωσιακή του ιστορία. Ο 36χρονος κολυμβητής, συμμετείχε σε ολυμπιακούς αγώνες από το 2000 και ήταν εκεί με τα χρώματα της Ελλάδας πέντε φορές, σε Σίδνεϊ, Αθήνα, Πεκίνο, Λονδίνο και φέτος στο Ρίο της Βραζιλίας.

Στα 32 του χρόνια, βρέθηκε στο Λονδίνο και έδωσε τα πάντα για ένα μετάλλιο, χάνοντας τη θέση στο βάθρο για ελάχιστα δευτερόλεπτα, τερματίζοντας τέταρτος. Συντετριμμένος ο Γιαννιώτης έκανε δηλώσεις με δάκρυα στα μάτια στη ΝΕΤ, από τη βρετανική πρωτεύουσα. “Αυτός είναι ο αθλητισμός έχει τις χαρές του, έχεις και τις λύπες του. Δεν μπορώ να πω ότι είναι άσχημη η τέταρτη θέση, αλλά όνειρο ζωής μου ήτανε το βάθρο” σημείωνε καταλήγοντας πως είναι 32 ετών, υπονοώντας φυσικά πως η ηλικία του έκανε δύσκολη τη συμμετοχή του σε μια ακόνη ολυμπιακή διοργάνωση.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

Ο Σπύρος Γιαννιώτης όμως δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε σκληρά, προπονήθηκε και πήρε το εισιτήριο για την Κόπα Καμπάνα. Όπως είπε μετά τη νίκη του, το γεγονός πως θα κολυμπούσε στη θάλασσα και όχι σε λίμνη ή ποτάμι του έδωσε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη να βρεθεί στη Βραζιλία και να διεκδικήσει παλικαρίσια μια θέση στο βάθρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα