Στ. Κοντονής για πόθεν έσχες: ‘Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις’

Στ. Κοντονής για πόθεν έσχες: ‘Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις’
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Στα ζητήματα της υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες και της ευθανασίας αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, κατά την επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Την πεποίθησή του ότι όλοι έχουν υποχρέωση στην υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά την επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου παρακολούθησε την ηλεκτρονικοποίηση της ροής εργασιών της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.

Ο Σταύρος Κοντονής τοποθετήθηκε για πρώτη φορά επί του ζητήματος, ύστερ από την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε εν μέρει αντισυνταγματική η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πόθεν έσχες, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι όλοι έχουν υποχρέωση στην υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες και με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι εμπεδώνεται η ισονομία και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

“Θεωρώ, ότι η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, καλύπτει το ζήτημα και δεν χρειάζεται να πω τίποτε περισσότερο. Μένω, στο ότι το ΣτΕ αποφάσισε ότι η δήλωση Πόθεν Έσχες μπορεί να κατατίθεται με ηλεκτρονικό τρόπο, γιατί ακριβώς σ’ αυτό το σημείο υπήρχε μεγάλη αντίδραση. Επομένως, αυτό το ζήτημα λύθηκε και δεν θα αμφισβητηθεί άλλη φορά η ηλεκτρονική κατάθεση της δήλωσης”, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφορικά με το θέμα της ευθανασίας, ο κ. Κοντονής διευκρίνησε ότι το σχέδιο Ποινικού Κώδικα που έχει παραλάβει από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή, δεν μεταβάλλει την ποινική μεταχείριση της ανθρωποκτονίας με συναίνεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα