Στα χέρια της Ασφάλειας η νέα συμμορία των Γεωργιανών με το σίδερο

Στα χέρια της Ασφάλειας η νέα συμμορία των Γεωργιανών με το σίδερο

Συνελήφθησαν 7 άτομα που εξετάζονται μεταξύ άλλων για την διάρρηξη στο σπίτι του Αυστριακού προπονητή του Ατρόμητου και την εξαιρετικά βίαιη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στο Γαλάτσι

Στα χέρια των αντρών της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής έχουν πέσει 7 Γεωργιανοί, μέλη της σπείρας που ευθύνεται τόσο για την βίαιη ληστεία σε βάρος της υπερήλικης στο Γαλάτσι που βασάνισαν με ατμοσίδερο όσο και για σωρεία ληστειών και διαρρήξεων,  μεταξύ των οποίων και σε βάρος του Αυστριακού προπονητή του Ατρομήτου Νταμίρ Κάναντι στον Άλιμο, σε βάρος πασίγνωστου επιχειρηματία γνωστής αλυσίδας αρτοποιείων στο σπίτι του στην Ηλιούπολη και σε βάρος της οικογένειας γνωστού γιατρού.

Από την Ασφάλεια η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη θεωρούν ότι τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας ευθύνονται για 30 παρόμοιες ενέργειες το τελευταίο χρόνιο κυρίως στα Νότια Προάστια και πρόσφατα στην Αθήνα σε αρκετές εκ των οποίων επέδειξαν ιδιαίτερη σκληρότητα.

Στην περίπτωση του προπονητή του Ατρόμητου στο Άλιμο, χρησιμοποίησαν αναισθητικό σπρέι σε βάρος του ίδιου, της συζύγου του και των δύο παιδιών του. Απέφευγαν να οπλοφορούν για την περίπτωση που θα έρχονται αντιμέτωποι με αστυνομικούς, όμως χρησιμοποιούσαν ως όπλα ό,τι είχαν μαζί τους για εργαλείο ή ό,τι έβρισκαν στα σπίτια των θυμάτων.

Πάντα κατόπτευαν τα σπίτια που πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που λάμβαναν με διάφορους τρόπους και κυρίως από ομοεθνείς τους γυναίκες που δούλευαν σε σπίτια.

Πάντα έμπαιναν τρία άτομα μέσα στα σπίτια και τέσσερις έπαιζαν τον ρόλο των τσιαλιαδόρων σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο. Ακόμα και για την περίπτωση της ηλικιωμένης φαίνεται πως είχαν σχετικές πληροφορίες ότι είχε οικονομίες που βεβαίως αποδείχτηκαν λανθασμένες και γι αυτό την βασάνισαν με τόσο ακραίο τρόπο…

Πέρα από τα σοβαρά εγκαύματα που τις προκάλεσαν στο στήθος και τον ώμο με το ατμοσίδερο, την γρονθοκόπησαν άγρια και της έσπασαν την μύτη, ακόμα και την μασέλα… που την βρήκαν κομμάτια στο πάτωμα οι αστυνομικοί!

Ειδικά τρεις από αυτούς ήταν σεσημασμένοι και είχαν πρόσφατα αποφυλακιστεί με χρήση του υφιστάμενου νόμου και τις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπει. Ο τελευταίος από αυτούς αποφυλακίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο και ακριβώς την επόμενη ημέρα ξεκίνησε το …«θεάρεστο» έργο του.

Η μοναδική τους λεία από την ηλικιωμένη ήταν κάτι ψιλά και ο σταυρός που φορούσε στον λαιμό, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις ήταν πολύ επιλεκτικοί και γνώριζαν να ξεχωρίζουν τα κοσμήματα αξίας και τα ασημένια π.χ. αντικείμενα αντί των επάργυρων. Σε περίπτωση που μάλιστα ένα κόσμημα που είχε χρυσό αλλά είχε και δέρμα, αφαιρούσαν επί τόπου το δέρμα και κρατούσαν τον χρυσό κλπ.

Από την Ασφάλεια αναζητείται τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο από την σπείρα ενώ με το πέρας των ερευνών αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα