Στάση εργασίας σήμερα σε νοσοκομεία και σχολεία

Στάση εργασίας σήμερα σε νοσοκομεία και σχολεία
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών Eurokinissi

Δεν θα γίνουν μαθήματα απ' τις 11 το πρωί έως τις 5 απόγευμα, ενώ απ' τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου σε κινητοποιήσεις και οι γιατροί του δημοσίου

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα δάσκαλοι, καθηγητές και γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία με βασικό αίτημα τις προσλήψεις.

Ειδικότερα, δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε στάση εργασίας απ’ τις 11:00 έως τις 17:00, που έχουν προκηρύξει τα Δ.Σ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ διαμαρτυρόμενα για “την πολιτική των μηδενικών διορισμών” και το “απαράδεκτο καθεστώς εργασίας των «μονίμων» αναπληρωτών”.

Στο πλαίσιο της κινητοποιήσης θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση τθα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προχωρά σε στάση εργασίας από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου, και θα δώσει επίσης το «παρών» στη συγκέντρωση που γίνει στις 13:30 στα Προπύλαια και ακολούθως στην πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Η Ομοσπονδία απαιτεί, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα