Στάση εργασίας στο ΝΙΜΙΤΣ

Στάση εργασίας στο ΝΙΜΙΤΣ

Στάση εργασίας από τις 09:00 ως τις 12:00 της Δευτέρας πραγματοποιούν οι εργαζομενοι του νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ με την ΠΟΕΔΗΝ να πραγματοποιεί διαμαρτυρία συμπαράστασης

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΝΙΜΙΤΣ έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε προσωπικό και σε ιατρικό εξοπλισμό. Ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων και τραυματιοφορέων του νοσοκομείου Γιώργος Τζώρτζης, μιλώντας στα ΜΜΕ, κατήγγειλε ότι στο νοσοκομείο δεν υπήρχαν αναπηρικά καροτσάκια και αναγκάστηκε ο ίδιος με δικά του χρήματα να αγοράσει δυο.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία του προσωπικού του νοσοκομείου είναι πολιτικό, ενώ το Νοσοκομείο είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και διοικείται από ανώτατους αξιωματικούς.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, «Τη στιγμή που δισεκατομμύρια σκορπίζονται για εξοπλιστικά προγράμματα το Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ μαραζώνει από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Σε 695 οργανικές θέσεις υπάρχουν 311 κενές όλων των ειδικοτήτων. Οι ιατροί του ΕΣΥ είναι 45 όταν οι προβλεπόμενες είναι 113.Τα τεράστια κενά προσπαθούν παράνομα να συγκαλύπτονται με την απασχόληση στρατιωτικών που είναι επαγγελματίες υγείας και μη. Το Νοσοκομείο διοικείται από ανώτατο αξιωματικό του στρατού που συμπεριφέρεται στο πολιτικό προσωπικό και τη Διοίκηση του Σωματείου με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Σαν να πρόκειται για ένστολους στρατιώτες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

"1. Οι ελλείψεις προσωπικού σε τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, ακτινολόγους, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι τεράστιες με εμφανείς επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.Με την κάλυψη του αξονικού τομογράφου από τεχνολόγους του κλασικού αποδυναμώνεται ο δεύτερος.

2.Το ακτινολογικό μηχάνημα είναι πανάρχαιο.Υπάρχει κατάλληλος χώρος στο Νοσοκομείο που διαθέτει δύο ακτινολογικά τραπέζια ο οποίος είναι κλειστός. Κάθε φορά που έρχεται η εταιρεία και ψάχνει χώρο για εγκατάσταση του νέου ακτινολογικού μηχανήματος, ο εν λόγο χώρος κλειδώνεται από τη Διοίκηση.Η δικαιολογία είναι ότι ο χώρος αυτός προορίζεται για την εγκατάσταση του μαγνητικού αν και λόγω στατικότητας του κτιρίου δεν επιτρέπεται.

3. Μεγάλη είναι η έλλειψη τραυματιοφορέων. Σε κάθε βάρδια ένας καλύπτει δύο κτίρια και μεγάλες αποστάσεις.Η κατάσταση στην υλικοτεχνική υποδομή είναι απαράδεκτη.

4. Ο μαστογράφος δεν δουλεύει, λόγω βλάβης του παλιού ψηφιακού εκτυπωτή. Τα φορεία και τα καρότσια είναι χαλασμένα. Δεν είναι κατάλληλα για την διακομιδή των ασθενών. Οι τραυματιοφορείς αναγκάζονται να κάνουν τη δουλειά τους.

Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι αλλά πάνω από όλα η στρατιωτική πειθαρχία.

Κατά τα άλλα διαθέτουν χρήματα για άρτους και θεάματα, χωρίς να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με σωστή προτεραιότητα."

Λίγο μετά τις 10:00, αφού εργαζόμενοι και ΠΟΕΔΗΝ συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του ΝΙΜΙΤΣ, κατεθυθύνθηκαν στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή του νοσοκομείου για συνάντηση.

ADVERTISING

SHARE: