ΣτΕ: Εισήγηση να κριθούν απαράδεκτες οι προσφυγές κατά των αδειών

ΣτΕ: Εισήγηση να κριθούν απαράδεκτες οι προσφυγές κατά των αδειών

Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Ο εισηγητής της υπόθεσης στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας υποστήριξε ότι οι προσφυγές δεν είναι σύννομες. Τι θα ακολουθήσει αν γίνει αποδεκτή η εισήγησή του

Για περισσότερες από 3,5 ώρες χθες το απόγευμα ο εισηγητής της υπόθεσης για τις τηλεοπτικές άδειες αγόρευε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί θα πρέπει να κριθούν απαράδεκτες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Παπαγεωργίου που φέρει το ρόλο του εισηγητή, υποστήριξε χθες επί του παραδεκτού τη θέση του, πως οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών και της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας δεν είναι σύννομες και κατ’ επέκταση θα πρέπει οι ανώτατοι δικαστές, να τις απορρίψουν.

Εφόσον οι σύμβουλοι της Επικρατείας αποδεχτούν την επίμαχη εισήγηση την Παρασκευή, κατά τη δεύτερη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, τότε η υπόθεση θα κλείσει σε αυτό το σημείο και οι ανώτατοι δικαστές δεν θα ασχοληθούν καθόλου με την ουσία της υπόθεσης, που είναι η συνταγματικότητα ή μη του Νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε αυτό το ενδεχόμενο δηλαδή ουσιαστικά το ζήτημα μετατίθεται για την συζήτηση της επόμενης προσφυγής που αφορά στην προκήρυξη του του διαγωνισμού, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Κατά τη διάσκεψη πάντως πληροφορίες αναφέρουν, ότι το κλίμα ήταν τεταμένο. Κι αυτό γιατί υπήρξε κατά τις ίδιες πηγές αντιπαράθεση μεταξύ του εισηγητή και ορισμένων εκ των συμβούλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή έχει οριστεί η δεύτερη διάσκεψη των συμβούλω, η οποία άγνωστο παραμένει αν θα είναι η τελευταία. Εφόσον οι προσφυγές κριθούν παραδεκτές και οι σύμβουλοι μπουν στην ουσία της υπόθεσης, τότε δεν αποκλείεται να χρειαστεί και νέα σύσκεψη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα