Στέλνονται ενισχύσεις στη φωτιά της Σκύρου. Έρευνες για αγνοούμενο στις πλαγιές του Υμηττού

Στέλνονται ενισχύσεις στη φωτιά της Σκύρου. Έρευνες για αγνοούμενο στις πλαγιές του Υμηττού
Πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ) Eurokinissi

Σε εξέλιξη θρίλερ με τις έρευνες γα τον εντοπισμό ενός 47χρονου αγνοούμενου από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Η οικογένεια του τον είδε τελευταία φορά, όταν θα έφευγε για έναν περίπατο το πρωί στον Υμηττό, πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, κάτι που συνήθιζε να κάνει

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλη πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα της Σκύρου, νοτίως του αεροδρομίου της Πολεμικής Αεροπορίας. Εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, επιχειρούν 26 άντρες με 9 οχήματα και θα ενισχυθούν με ακόμη 4 οχήματα και 12 άντρες που σπεύδουν από Χαλκίδα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη τύπου καναντέρ. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται εν τω μεταξύ, θρίλερ με τις έρευνες γα τον εντοπισμό ενός 47χρονου αγνοούμενου από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Η οικογένεια του τον είδε τελευταία φορά όταν θα έφευγε για έναν περίπατο το πρωί στον Υμηττό, κάτι που συνήθιζε να κάνει… Σύμφωνα με την οικογένειά του που ειδοποίησε τις Αρχές, ο 47χρονος άντρας αποχώρησε από το σπίτι του για τον καθιερωμένο περίπατό του στο δάσος, πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά και πλέον γίνονται εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του και με τη συμμετοχή της ΕΜΑΚ.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από τις 6 το πρωί χθες, έως και σήμερα το πρωί εκδηλώθηκαν 79 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο. Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες μεγάλες πυρκαγιές, ειδικά στην Λακωνία και τον Υμηττό που άφησαν πίσω τους δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις κατεστραμμένα και έλαβαν μεγάλες διαστάσεις, η κατάστασή τους έχει ως εξής:

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές:

Α. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 03:50 χθες, σε δασική έκταση στο Φαρακλό, στη Νεάπολη Λακωνίας. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 132 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 οχήματα ΟΤΑ.

Β. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:28 χθες, σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο, 61 υδροφόρες ΟΤΑ.

Γ. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:30 χθες, σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής. Στο συμβάν επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα ΟΤΑ.

Δ. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:00 χθες, στη Ν. Αρτάκη στην Εύβοια. Στο συμβάν αυτή τη στιγμή επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα των ΟΤΑ.

Για σήμερα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Xάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται στους Νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κυκλάδων και στα Νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο, Κύθηρα και Ζάκυνθο.

Με την ευκαιρία αυτή, για άλλη μια φορά, απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει στους πολίτες, σε περίπτωση πυρκαγιάς:

1. Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

2. Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς αυτή θα καταφθάνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα