Στέλνουν νερό στη Σύμη μετά τις καταστροφές

Στέλνουν νερό στη Σύμη μετά τις καταστροφές
Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Σύμη, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ) eurokinissi

Συνολικά 2.000 κυβικά νερού αποστέλλονται με υδροφόρα στο νησί των Δωδεκανήσων που επλήγη απ' την σφοδρή νεροποντή

Με στόχο να καλυφθούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες υδροδότησης στη Σύμη, που επλήγη πρόσφατα από καταστροφικές καταιγίδες, αποστέλλονται σήμερα στο νησί με υδροφόρα, 2.000 κυβικά νερού.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός είχε ήδη για το θέμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο της Σύμης, Ελευθέριο Παπακαλοδούκα.

Η μεταφορά του νερού καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Επίσης, σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Σύμης, γίνεται ήδη εκτίμηση των ζημιών που έχουν υποστεί οι αφαλατώσεις του νησιού, προκειμένου να εξευρεθούν οι κατάλληλοι πόροι από το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάστασή τους και η λειτουργία τους.

Στο μεταξύ, χθες, ανακοινώθηκε η συγκρότηση ομάδας για την άμεση καταγραφή των ζημιών στο νησί, καθώς οι κάτοικοι προσπαθούν να μετρήσουν τις πληγές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα