Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του τελευταίου συλληφθέντα για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στο εργοστάσιό του "Πλαστικά Κρήτης" στη βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017. Ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από έξι μήνες ομηρείας.
(EUROKINISSI)
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στο εργοστάσιό του "Πλαστικά Κρήτης" στη βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017. Ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από έξι μήνες ομηρείας. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στη δημοσιότητα δόθηκαν με σχετική εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία και οι φωτογραφίες και του τελευταίου συλληφθέντα για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη

Στη δημοσιότητα δίνονται κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες, ακόμη ενός ατόμου, ο οποίος συνελήφθη στις 14 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο, για την υπόθεση της απαγωγής 53χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης ως μέλους σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στο άρθρο 322 και 385 Π.Κ., υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις της κατοχής όπλων προς εξυπηρέτηση των σκοπών της και της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της, της διακεκριμένης περίπτωσης αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό του παθόντα ή άλλου σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση, της απόπειρας εκβίασης από κοινού, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας και κατοχής πολεμικού τυφεκίου, του εμπρησμού από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, τελεσθείσας δια πυρός από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης κατοχής πυρομαχικών (φυσίγγια πυροβόλου ή κυνηγετικού όπλου), της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της κλοπής από κοινού και κατά εξακολούθηση.

Πρόκειται για τον: ΣΠΥΡΙΑΔΗ Ερμή του Κωνσταντίνου και της Άννας που γεννήθηκε το 1978 στις Σέρρες.

Τις φωτογραφίες του μπορείτε να τις δείτε στον επίσημο ιστότοπο της Αστυνομία πατώντας ΕΔΩ

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και ιδίως αν τo παραπάνω πρόσωπο έχει προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 28210-25703 και 28210-25704 της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της σύλληψής του

Ο συγκεκριμένος δράστης φέρεται να «κάηκε» από αποτύπωμα που βρέθηκε στον χώρο κράτησης του επιχειρηματία από τους απαγωγείς του. Υπενθυμίζεται πως η έρευνα των Αρχών δεν έχει πάψει στιγμή μέχρι να εντοπιστούν και να συλληφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με την απαγωγή Λεμπιδάκη.

Το συγκεκριμένο άτομο είναι άνεργος και αν και δεν είναι συνεργάσιμος στο να εξηγήσει πως βρέθηκε το αποτύπωμά του στο χώρο που είχαν δεμένο τον επιχειρηματία οι υπόλοιποι απαγωγείς στην μάντρα αυτοκινήτων, φέρεται να γνώριζε τον ιδιοκτήτη της μάντρας και ένα από τα άτομα που συμμετείχε στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα των Αρχών παραμένουν ακόμα και τώρα τα «κλειστά στόματα» στην τοπική κοινωνία και η αδυναμία να εντοπιστούν τα υπόλοιπα κρησφύγετα της σπείρας που κρατήθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης τα οποία αν εντοπιστούν ίσως από τα αποτυπώματα που θα βρεθούν να μπορέσουν να οδηγηθούν και σε άλλες συλλήψεις οι Αρχές.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 2 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, απελευθέρωσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη και ακινητοποίησαν άμεσα δύο απαγωγείς τους ηλικίας 43 και 40 ετών, οι οποίοι τον επιτηρούσαν.

Στη συνέχεια, άμεσα εντοπίστηκαν τότε και συνελήφθησαν ακόμη έξι άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, ηλικίας 44, 22, 46, 60, 45 ετών καθώς και η 17χρονη κόρη ενός εκ των απαγωγέων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λεμπιδάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ήταν τόσο ψύχραιμος που κάλυπτε μέχρι και τα λάθη των απαγωγέων

Προφυλακιστέος ο 8ος συλληφθείς για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Υπόθεση Λεμπιδάκη: ​'Δεν έχω σχέση με την απαγωγή' υποστήριξε ο 39χρονος

ADVERTISING

SHARE: