Στη φυλακή η γυναίκα που σκότωσε τον δολοφόνο του γιου της μέσα στην Ευελπίδων

Στη φυλακή η γυναίκα που σκότωσε τον δολοφόνο του γιου της μέσα στην Ευελπίδων
Αεροφωτογραφία από την περιοχή του Πεδίου του Άρεως, όπου διακρίνονται τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων Eurokinissi

Ποινή 10 ετών, από το Εφετείο, στην τσιγγάνα που πήρε το νόμο στα χέρια της - Της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε η 42χρονη τσιγγάνα η οποία, το 2012, άδειασε ένα ολόκληρο πιστόλι πάνω στον δολοφόνο του γιου της. Η δολοφονία έγινε μέσα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκαλώντας πανδαιμόνιο.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη, όπως πρωτοδίκως, με μειωμένο καταλογισμό και της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Οι δικαστές με οριακή πλειοψηφία (4-3) της επέβαλαν κάθειρξη 10 ετών με αποτέλεσμα η 42χρονη να οδηγηθεί στη φυλακή ενώ μετά την πρωτόδικη απόφαση είχε αφεθεί ελεύθερη.

Αν και η κατηγορούμενη στην απολογία της δήλωσε μετανιωμένη για την πράξη της ζητώντας συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος, εντούτοις ομολόγησε τη δίκη της αλήθεια. Ότι την στιγμή που πυροβόλησε με 15 σφαιρες το θύμα, ένιωσε ανακούφιση.

Όταν πυροβόλησα περίμενα να με σκοτώσουν οι αστυνομικοί

«Το παιδί αυτό ήταν ο έρωτας μου η ανάσα μου η ο πνοή μου» είπε ισχυριζόμενη πως αυτό που πυροδότησε την πράξη της ήταν ο φόβος της πως θα άφηναν ελεύθερο τον δολοφόνο του παιδιού της. «Άδειασα όλες τις σφαίρες από το πιστόλι γιατί ήθελα να πεθάνει. Όταν πυροβόλησα περίμενα να με σκοτώσουν οι αστυνομικοί» είπε απολογούμενη.

«Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι ότι σκότωσαν το γιο μου στην αγκαλιά μου και φώναζε «μανούλα». Κράταγε την κοιλιά του. Όταν πήγα στο ΚΑΤ άνοιξε η πόρτα και τον είδα. Ήταν ανοιγμένος σαν αρνί. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι πέθανε. Ορκίζομαι στο Θεό»(…) σημείωσε στην κατάθεση της.

«Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε αλλά για μένα είναι έξι δευτερόλεπτα. Εμείς οι τσιγγάνοι όταν έχουμε πένθος για 40 μέρες δεν κάνουμε μπάνιο δεν πιάνουμε ούτε σαπουνάδα στα χέρια. Στα εννιάμερα του γιου μου ,όμως, έκανα μπάνιο και έκοψα τα μαλλιά μου. Ήθελα να πάω αυτοκτονήσω” πρόσθεσε.

Την είδα να πετιέται πίσω από μια κολόνα. Πυροβόλησε αρκετές φορές

Μεταξύ των μαρτύρων και ο δικηγόρος του θύματος που ήταν παρών στο περιστατικό. «Την είδα να πετιέται πίσω από μια κολόνα. Πυροβόλησε αρκετές φορές. Δεν ήταν καλά, είχε το ακαταλόγιστο, δεν επικοινωνούσε ήταν αποσβολωμένη». Την ίδια εικόνα έδωσε και ένας από τους αστυνομικούς που αιφνιδιάστηκε εκείνη την ημέρα στην Ευελπίδων.

«Την είδαμε να βγάζει απότομα όπλο και να πυροβολεί αρκετές φορές. Δεν πρόβαλε αντίσταση. Πέταξε το όπλο και είπε «παραδίνομαι». Γινόταν χαμός από τους συγγενείς του θύματος και εκείνη ήταν ήρεμη, αλλά με βλέμμα απλανές» συμπλήρωσε στην κατάθεσή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα