Στη φυλακή οι εννέα Τούρκοι και Κούρδοι

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος  παρέδωσε στη φυλακή του Ελαιώνα ένα σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών των κρατούμενων μητέρων που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.Τα παιδιά αυτά θα μπορούν να συμμετέχουν, όπως και τα παιδιά της ευρύτερης κοινότητας, στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του παιδικού σταθμού της περιοχής.
Ο Υπουργός εγκαινίασε και τον νέο χώρο παιδικού επισκεπτηρίου, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στη Φυλακή του Ελαιώνα για τα παιδιά των κρατουμένων που επισκέπτονται τις μητέρες τους στη φυλακή.(EUROKINISSI/TΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος παρέδωσε στη φυλακή του Ελαιώνα ένα σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών των κρατούμενων μητέρων που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.Τα παιδιά αυτά θα μπορούν να συμμετέχουν, όπως και τα παιδιά της ευρύτερης κοινότητας, στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του παιδικού σταθμού της περιοχής. Ο Υπουργός εγκαινίασε και τον νέο χώρο παιδικού επισκεπτηρίου, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στη Φυλακή του Ελαιώνα για τα παιδιά των κρατουμένων που επισκέπτονται τις μητέρες τους στη φυλακή.(EUROKINISSI/TΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Υποστηρίζουν ότι δεν ενημερώθηκαν για το σύνολο της δικογραφίας

Στη φυλακή οδηγούνται μετά τις απολογίες τους τα εννέα άτομα κουρδικής και τουρκικής καταγωγής, που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμερίσματα στο Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα.

Οι κατηγορούμενοι, 8 άνδρες και μία γυναίκα, είχαν λάβει προθεσμία την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους για αδικήματα που αφορούν σε τρομοκρατικές πράξεις. Σήμερα αμέσως μετά την απολογία τους με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν τυπικές απολογίες. Κι αυτό γιατί, όπως υποστήριξαν, δεν είχαν ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους. Κατά τους συνηγόρους τους , δεν στάθηκε δυνατή, όπως προβλέπεται από το νόμο, η εχέμυθη επικοινωνία με τους εντολείς τους λόγω των ειδικών συνθηκών κράτησης τους στην αντιτρομοκρατική.

Οι ίδιοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, ενώ υπέβαλαν και υπόμνημα στον τακτικό ανακριτή υποστηρίζοντας πως

"η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους δεν είναι τρομοκρατία".

Να σημειωθεί πως έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το ανακριτικό γραφείο και σήμερα είχε αλληλέγγυους, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό, ενώ η μεταγωγή των κατηγορούμενων πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι πρώτες ύλες για κατασκευή βομβών που βρέθηκαν στην κατοχή των Τούρκων συλληφθέντων

Προσαγωγές Τούρκων από την Αντιτρομοκρατική στην Αθήνα

Αντιτρομοκρατική: Βρήκε Πυροκροτητές και υλικά για βόμβες κατά τις εφόδους σε Ν. Κόσμο και Καλλιθέα

ADVERTISING

SHARE: