Στην αντεπίθεση ο Καραμέρος – Πυρά κατά Πατούλη

Στην αντεπίθεση ο Καραμέρος – Πυρά κατά Πατούλη
O Γιώργος Καραμέρος eurokinissi

Με ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κατηγορεί τον δήμαρχο Αμαρουσίου για διασπορά fake news σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα και απραξία ετών

Επίθεση στον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη με αφορμή τις κατηγορίες που εκτόξευσε κατά της Περιφέρειας για τις φονικές πλημμύρες, εξαπέλυσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, που χθες δέχθηκε έντονη κριτική για το φωσφοριζέ γιλέκο που φόρεσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

Απαντώντας σήμερα στις αιχμές του προέδρου της ΚΕΔΕ σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα, τον εγκάλεσε ότι «έχει αφήσει το Μαρούσι στον αυτόματο πιλότο» και πως «με fake news επιχειρεί ο δήμος Αμαρουσίου να κρύψει την αλήθεια για τις καθυστερήσεις που προκαλεί στα αντιπλημμυρικά έργα που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής στην πόλη».

Σε ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «μετά από 11 συναπτά χρόνια στη διοίκηση του δήμου ο κ. Πατούλης και αφού φοβήθηκε την εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει η δικαιοσύνη αντιλήφθηκε πόσο σημαντική είναι η αντιπλημμυρική προστασία».

Τονίζει, μάλιστα, επικαλούμενος δεκάδες επίσημα έγγραφα, ότι «για εννέα γειτονιές του Αμαρουσίου μόλις το Σεπτέμβριο του 2016 και μετά από δέκα χρόνια Δήμαρχος άρχισε να δρομολογεί αντιπλημμυρικά έργα με αποστολή προς την Περιφέρεια Αττικής εγγράφων κενών περιεχομένου (τίτλους με ποσά και όχι σοβαρές μελέτες)».

«Είναι κατανοητή η καθυστέρηση αυτή καθώς η δημοτική αρχή Πατούλη εξάντλησε τα πρώτα 8 χρόνια της θητείας της στην άντληση εκατομμυρίων ευρώ, από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, για έργα βιτρίνας, όπως πλατεία Αγ. Λαύρας, Βιοκλιματική ανάπλαση Κέντρου Αμαρουσίου κ.ά. Όπως είναι κατανοητή και η δυσαρέσκεια που ένοιωθε όταν η νέα Περιφερειακή Αρχή ενέταξε 5 κρίσιμα έργα για τις παραρεμμάτιες γειτονιές της πόλης γιατί τα έργα αυτά δεν έχουν κορδέλες και φωτογραφίες ώστε να αυτοπροβληθεί», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ειδική αναφορά κάνει, δε, στο ρέμα της Σαπφούς λέγοντας πως αποτελεί «ενδεικτικό μνημείο απραξίας και εγκληματικής καθυστέρησης».  Όπως, αναφέρει, «από τον Δεκέμβριο 2016 είναι ενταγμένα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και σε αναμονή 6,3 εκ., αλλά ο Δήμος Αμαρουσίου καθυστερεί να διορθώσει την ελλιπέστατη αλλά ακριβοπληρωμένη μελέτη που πάσχει πρωτίστως σε γεωτεχνικά ζητήματα».

Καταγγέλλει επίσης ότι μόλις χθες, κατεδάφισε απαλλοτριωμένα κτίσματα στο ρέμα Σαπφούς, «4 μέρες μετά την τραγωδία στη Δυτική Αττική και ενώ το γνώριζε επί 11 χρόνια και η Περιφέρεια σας ζητούσε εδώ και καιρό».

«Η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής που έχει αφήσει την πόλη και τα αντιπλημμυρικά έργα στον αυτόματο πιλότο», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα