Στις 24 Μαρτίου η απόφαση για τη δίκη Παπακωνσταντίνου

Στις 24 Μαρτίου η απόφαση για τη δίκη Παπακωνσταντίνου
, , ` `, , 25 , 2015 / Former finance minister George Papakonstantinou appears before a special court to face charges for allegedly tampering with a confidential tax document known as the 'Lagarde list', in Athens, Greece on February 25, 2015 Sooc

Το Ειδικό Δικαστήριο θα εκφωνήσει την ερχόμενη Τρίτη την ετυμηγορία για τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό. Τί είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νικ. Πάσσος

Στις 24 Μαρτίου θα αποφανθεί το Ειδικό Δικαστήριο για την ενοχή ή απαλλαγή του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για την “κάπως σκοτεινή υπόθεση” -όπως τη χαρακτήρισε κλείνοντας ο πρόεδρος της έδρας- της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρόεδρος της έδρας Νικ. Πάσσος, αφού ευχαριστησε όλους τους παράγοντες της δίκης για την υποδειγματική διαδικασία, υποστήριξε πως η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα εκφωνηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 6 η ώρα το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια και εφόσον η απόφαση είναι καταδικαστική, θα αποφανθεί και επί των ποινών.

Ο Νικ. Πάσσος είπε κατά τη λήξη της διαδικασίας: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εισαγγελέα και όλα τα μέλη του δικαστηριου γιατί προσπάθησαν με τις ερωτησεις τους να διαλευκάνουν αυτή την κάπως σκοτεινή υπόθεση. Τον κ. κατηγορούμενο και τους υπερασπιστές του, που με αξιοπρέπεια και πληρη σεβασμό στο δικαστηριο προσπαθησαν να φωτίσουν την υποθεση σε ένα πρωτοφανές κλίμα.

Δυστυχώς μάλλον αποτελειται την εξαιρεςη και ελπιζω να αποτελεσετε παραδειγμα για τους υπόλοιπους. Ευχαριςτώ και τους δημοσιογρα΄φους που με υποδειγματική διακριτοτητα άςκηςαν  τα  καθηκοντά τους, τους επμελητές και την προϊσταμένη ορόφου καθώς και τους αφανείς εργάτες αυτης της διαδικασίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα