Στις 27 Ιανουαρίου η απόφαση για τον Μιχάλη Ζολώτα

O υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασεκυόπουλος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, όπου και ζήτησε από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατΚΌ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
O υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασεκυόπουλος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, όπου και ζήτησε από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατΚΌ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Πρόσθετα στοιχεία ζήτησε ο Άρειος Πάγος από τις κυπριακές αρχές

Περαιτέρω στοιχεία από τις κυπριακές αρχές ζήτησε ο Άρειος Πάγος σχετικά με την υπόθεση έκδοσης ή μη του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 27 Ιανουαρίου.

Κατά την συζήτηση την Παρασκευή, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης, έκανε λόγο για αοριστία των στοιχείων της δικογραφίας, προκειμένου οι Κυπριακές αρχές να αναφέρουν αναλυτικά τα έγγραφα τα οποία θεωρούν εικονικά και ετεροχρονισμένα και σύμφωνα με τα οποία επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί το ελεγχόμενο ποσό του ενός 1.000.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος ζητά την έκδοση του Μιχ. Ζολώτα ως συνεργάτη του Ανδρ. Βγενόπουλου και συγκεκριμένα για την υπόθεση της δωροδοκίας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου. Κατηγορείται για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας, κατάχρησης εξουσίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα αδικήματα.

Για την υπόθεση το Εφετείο έχει ήδη αποφασίσει την εκδοσή του, ενώ πλέον αναμένεται η θέση του Αρείου Πάγου.

ADVERTISING

SHARE: