Στις ελληνικές αρχές παραδόθηκε η πληροφοριοδότρια της δολοφονημένης Ντάφνε

Στις ελληνικές αρχές παραδόθηκε η πληροφοριοδότρια της δολοφονημένης Ντάφνε
O γιος της Ντάφνε Γκαρουάνα Γκαλίθια κουβαλά το φέρετρο της μητέρας του που έχασε τη ζωή της όταν παγίδευσαν το αυτοκίνητό της με εκρηκτικά (AP Photo/Jonathan Borg) AP

Η Ρωσίδα υπήκοος Μαρία Εφίμοβα είναι παντρεμένη με Έλληνα και κατέφυγε στις ελληνικές αρχές έπειτα από φόβους για τη ζωή της με βάση το νόμο της Μάλτας

Παραδόθηκε χθες το βράδυ στις ελληνικές Αρχές η whistleblower Μαρία Εφίμοβα, μία από τις βασικές δημοσιογραφικές πηγές της δολοφονημένης δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίθια. Πρόκειται για πρώην εργαζόμενη στην «αμαρτωλή» τράπεζα της Μάλτας Pilatus Bank και είχε δώσει πληροφορίες στην δολοφονημένη δημοσιογράφο για ύποπτες συναλλαγές του ιδρύματος με την σύζυγο του πρωθυπουργού της Μάλτας.

Η Ρωσίδα υπήκοος Μαρία Εφίμοβα είναι παντρεμένη με Έλληνα. Όταν είδε το νόμο της Μάλτας να στρέφεται εναντίον της «εξαφανίστηκε». Οι μυστικές υπηρεσίες της Μάλτας –και όχι μόνο- την αναζητούσαν παντού. Αποκλειστικές πληροφορίες του NEWS247 αναφέρουν μάλιστα ότι για την Εφίμοβα είχε ρωτήσει ο Πρωθυπουργός της Μάλτας, Ζόζεφ Μουσκάτ, τον Ελληνα Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σε βάρος της Εφίμοβα, εκκρεμούν δύο διεθνή εντάλματα σύλληψης από τις αρχές της Μάλτας. Ένα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων και ένα για δημιουργία ψευδών στοιχείων. Μετά δε την βομβιστική δολοφονική επίθεση εναντίον της Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίθια, κυπριακά ΜΜΕ την παρουσίαζαν να εμπλέκεται στην δολοφονία. Πηγές των Βρυξελλών που είχαν μιλήσει στο NEWS247 είχαν κάνει λόγο για προσπάθεια σπίλωσης της Εφίμοβα.

Πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν πως το γεγονός ότι βρετανικά ΜΜΕ προσπάθησαν να την εμπλέξουν στον πρόσφατο διπλωματικό πόλεμο μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας, υπήρξε καταλύτης στην απόφασή της να παραδοθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Πλατείας Συντάγματος το βράδυ της Δευτέρας. Η Εφίμοβα φοβάται για τη ζωή της σε περίπτωση που εκδοθεί στη Μάλτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα