Στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι σοροί τριών Ελλήνων επιβατών του Norman Atlantic

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι σοροί τριών Ελλήνων επιβατών του Norman Atlantic

Στην Αθήνα έφτασαν οι σοροί τριών Ελλήνων που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά τη φωτιά στο πλοίο, αφού έπεσαν στα παγωμένα νερά

Έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από το Μπάρι, το στρατιωτικό αεροσκάφος C-27J, που μετέφερε στην Ελλάδα τις σορούς τριών Ελλήνων, εκ των θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος του «Norman Atlantic».

Θυμίζουμε πως σχετική εντολή είχε δώσει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, κατόπιν συνεννόησης με τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Με την ίδια εντολή, τα έξοδα μεταφοράς των σορών των θυμάτων καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας.

Οι πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου από τη νεκροψία, αναφέρουν πως ο θάνατός τους επήλθε γρήγορα, λόγω πνιγμού, εξαιτίας του «σοκ» που υπέστη ο οργανισμός τους από τη χαμηλή θερμοκρασία των υδάτων.

Στο μεταξύ, επιταχύνονται οι έρευνες στο πλοίο, αφού μετά από δύο εβδομάδες οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τις φωτιές που έκαιγαν ακόμη στο Norman Atlantic. Μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης, τέθηκαν σε λειτουργία και ειδικά συστήματα απορρόφησης καπνού, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους ερευνητές που θα επιχειρήσουν να ξετυλίξουν το «κουβάρι» όσων συνέβησαν και να δώσουν απαντήσεις στις οικογένειες των τουλάχιστον εννέα θυμάτων, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα