Στο αρχείο η δήλωση πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη

Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλικής δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν από τον πρόεδρο της Ελληνικής δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017.(EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλικής δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν από τον πρόεδρο της Ελληνικής δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017.(EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Το σκεπτικό της απόφασης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών αναφορικά με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης της συζύγου Μητσοτάκη

Τέλος σε ένα από τα δύο σκέλη στη Μαρέβα Μητσοτάκη βάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, καταλήγοντας πως θα πρέπει να μπει στο αρχείο το μέρος που αφορά στη δήλωση πόθεν έσχες.

Οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν την αρχειοθέτηση, καθώς έκριναν ότι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν υποχρεωμένη να υποβάλει κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης με τον πρόεδρο της ΝΔ, αφού το χρονικό εκείνο διάστημα το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση. Στην ίδια άλλωστε, "λύση" είχε καταλήξει και η Βουλή η οποία αποφάνθηκε ως προς την ενδεχόμενη εμπλοκή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ελέω του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Συγκεκριμένα, είχε κριθεί πως οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης τον ή την εν διαστάσει σύζυγό τους για όσο διάστημα διαρκεί η διάσταση.

Πάντως, αυτό δεν είναι και η λήξη των δικαστικών "αγώνων" της Μαρέβα Μητσοτάκη. Αν και το σκέλος για την υποβολή πόθεν έσχες μπήκες στο αρχείο, εκκρεμεί ακόμη ένα δεύτερο κομμάτι, αυτό της αγοράς ακίνητο 92 τ.μ. στο Παρίσι, το οποίο εξακολουθεί να ελέγχεται από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη, όταν ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε σχετική μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας να ερευνηθεί μεταξύ άλλων εάν ο Κυρ. Μητσοτάκης νόμιμα δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση περιουσιακής κατάστασης και τη δήλωση της συζύγου του, αλλά και ποιός ήταν ο τρόπος πληρωμής του επίμαχου ακινήτου.

ADVERTISING

SHARE: