Στο Εφετείο σήμερα ο χρυσαυγίτης ψυχίατρος που ‘μοίραζε’ άδειες οπλοφορίας

Στο Εφετείο σήμερα ο χρυσαυγίτης ψυχίατρος που ‘μοίραζε’ άδειες οπλοφορίας

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι έδινε ψευδή πιστοποιητικά για άδεια οπλοφορίας σε στελέχη της Χρυσής Αυγής

Στο Γ’ Τριμελές Εφετείο στη Λουκάρεως δικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό ο ψυχίατρος Κωνσταντίνος Παρασχάκης, ο οποίος κατηγορείται ότι από τη θέση του ψυχιάτρου του ΨΝΑ, στο οποίο διετέλεσε και διευθυντής μονάδας, έδινε ψευδή πιστοποιητικά σε στελέχη της Χ.Α. για να βγάλουν άδεια οπλοφορίας.

Μεταξύ αυτών που πήραν άδειες με την υπογραφή Παρασχάκη ήταν οι Η. Παναγιώταρος, Ι. Βουλδής, Ευ. Μπούκουρας, Π. Ζησιμόπουλος και Απ. Γκλέτσος, ενώ είχε χορηγήσει βεβαίωση και στην Θέμιδα Σκορδέλη, χάρη στην οποία κέρδισε αναβολές για τη δίκη της για το μαχαίρωμα Αφγανού το 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο ψυχίατρος που εργαζόταν στο Δαφνί, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε 15 μήνες φυλάκιση, καθώς το δικαστήριο εξέφρασε αμφιβολίες αν πράγματι προσήλθαν στο νοσοκομείο για να εξεταστούν ή να παραλάβουν τα πιστοποιητικά οι προαναφερόμενοι. Μάλιστα αρχικά ο Παρασχάκης αρνούνταν ότι έδωσε πιστοποιητικά στους Μπούκουρα και Ζησιμόπουλο, αλλά στη συνέχεια ομολόγησε.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που επέβαλε στις 27 Ιουνίου ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα στον γιατρό, ενώ παρόλο που το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του είχε επιβάλει ποινή προσωρινής παύσης τριών μηνών, το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο αντικατέστησε σε δεύτερο βαθμό τις ποινές με απλή γραπτή επίπληξη.

Ο Παρασχάκης που υπήρξε υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στο Λασίθι, στις βουλευτικές εκλογές του 2012, έχει εμφανιστεί μάλιστα σε τηλεοπτική εκπομπή μέσω της οποίας έκανε πως έκκληση «στους ενεργούς στρατιωτικούς της πατρίδος μας, να πάρουν πραγματικά τα όπλα. Και όλος ο ελληνικός λαός θα είναι υπέρ αυτών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα