Στο κεφάλι δέχτηκε τις περισσότερες σφαίρες ο Βασίλης Στεφανάκος

Στο κεφάλι δέχτηκε τις περισσότερες σφαίρες ο Βασίλης Στεφανάκος
twitter

Δυο δράστες που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε λευκή μοτοσικλέτα, σταμάτησαν δίπλα από το θωρακισμένο τζιπ του Βασίλη Στεφανάκου, έξω από το σπίτι του, άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού και τον εκτέλεσαν, αδειάζοντας έναν γεμιστήρα καλάσνικοφ πάνω του - Οι περισσότερες από τις 30 σφαίρες βρήκαν το κεφάλι και το σώμα του

Επαγγελματίας εκτελεστής ο δράστης και ψυχρό αίμα. Περίμεναν να μπει ο Βασίλης Στεφανάκος στο αυτοκίνητό του, βγαίνοντας από το σπίτι του, στη συμβολή της Λ. Αθηνών 304 με την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, στο Χαϊδάρι, έξω από το σπίτι του.

Ξαφνικά, σταμάτησε δίπλα του μία λευκή μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν κράνη.  Τότε ο εκτελεστής άνοιξε με το ένα χέρι την πόρτα του συνοδηγού πριν βάλει το θύμα το κλειδί στη μίζα και άδειασε πάνω του έναν γεμιστήρα καλάσνικοφ, στοχεύοντας με επιμονή στο σώμα και κυρίως στο κεφάλι! Οι εντολείς ήθελαν αποτέλεσμα και μάλιστα άμεσο και ηχηρό…

Το καρτέρι θανάτου άλλωστε το έστησαν χθες στις 7 το απόγευμα έξω από το σπίτι του, εκεί που ίσως ένιωθε πιο ασφαλής και σίγουρος σε σχέση με οπουδήποτε αλλού.  Τόσο σίγουρος που δεν χρειαζόταν “συνοδούς” μέσα στο θωρακισμένο και θηριώδες του τζιπ, μάρκας BMW.

Ο ηγέτης της “Greek Mafia”, ή αλλιώς της “τριανδρίας”, όπως έχει χαρακτηριστεί από τις Αρχές, κατά καιρούς πίστευε ίσως, πως κανείς δεν θα τολμούσε να τον πλησιάσει εκεί, πόσο μάλλον να τον εκτελέσει. Ίσως γι αυτό οι “εντολείς” αυτής της δολοφονίας επέλεξαν αυτό το σημείο για να καταστήσουν το μήνυμα τους όχι απλά ηχηρό αλλά …εκκωφαντικό.

Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν ξανά στην λευκή μοτοσικλέτα με τον εκτελεστή να συνεχίζει να κρατάει στα χέρια του καλάσνικοφ, ανέπτυξαν ταχύτητα και κατάφεραν να εξαφανιστούν, ενώ στην περιοχή επικράτησε πανδαιμόνιο με τα περιπολικά που συνεχώς έσπευδαν αλλά και τους περαστικούς που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι όσα συνέβησαν.

Τι “βλέπουν” έως τώρα οι Αρχές

Η αποφυλάκιση του Βασίλη Στεφανάκου είχε προκαλέσει ανησυχία στην Ασφάλεια αφού η χρονική συγκυρία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Είχε προηγηθεί καιρό πριν η αποφυλάκιση ενός αντίπαλου πόλου που έκανε κουμάντο σε γειτονική περιοχή και ήταν αιώνιος εχθρός της “τριανδρίας”, ενώ πολλοί είναι και οι νέοι “μνηστήρες” που διεκδικούν την μερίδα του λέοντος στον κόσμο της νύχτας.

Βεβαίως το συγκεκριμένο άτομο είχε περισσότερα να χωρίσει με τον Παναγιώτη Βλαστό, ενώ υπήρχε και η κόντρα με έναν επίσης αντίπαλο πόλο από όμορες γειτονιές, ο οποίος όμως τα τελευταία χρόνια έχει απομονωθεί και αποδυναμωθεί πολύ, οπότε μάλλον συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και εσωτερική προέλευση της εντολής για να αλλάξει η ηγεσία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πολύ νωρίς για να έχουν μια σαφή εικόνα οι Αρχές και θα πρέπει να γίνουν άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων και παρακολουθήσεις σε μεγάλη διασπορά για να μπορέσουν ίσως να αντλήσουν ένα στοιχείο που θα τους δείξει τον δρόμο του ηθικού αυτουργού.

Στην Ασφάλεια υπήρχαν καιρό τώρα έντονοι φόβοι ότι μετά από μία μικρή παύση εχθροπραξιών θα ξεσπούσε αργά ή γρήγορα ένας νέος γύρος αίματος. Τώρα οι φόβοι είναι πιο δυνατοί από ποτέ για την κήρυξη ενός νέου πολέμου ανάμεσα στους αντίπαλους πόλους της εγχώριας Μαφίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα