Στο Μαξίμου ο Πιρς, την ώρα που οι ΗΠΑ ‘βράζουν’ για την υπόθεση Ξηρού

Στο Μαξίμου ο Πιρς, την ώρα που οι ΗΠΑ ‘βράζουν’ για την υπόθεση Ξηρού
The new ambassador of the United States, David Pearce presented his credentials to the Greek President Karolos Papoulias at a ceremony in the Presidential Palace on Oct. 17, 2013 / 17 , 2013 Sooc

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, συναντήθηκε το πρωί με Παππά και Καλπαδάκη στο Μαξίμου. Προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων, μετά τη θύελλα που προκαλεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε το πρωί της Τετάρτης, ο Αμερικανός Πρέσβης Ντείβιντ Πιρς. Ο κ. Πιρς συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον Βαγγέλη Καλπαδάκη, διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Η κυβέρνηση κάλεσε τον πρέσβη μετά τις επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, λόγω της υπόθεσης Ξηρού.

Παππάς και Καλπαδάκης, εξήγησαν στον Ντ. Πιρς, ότι δεν πρόκειται για αποφυλάκιση, αλλά για κατ’ οίκον περιορισμό και ότι το νομοσχέδιο έχει στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την προσήλωσή τους στην ελληνοαμερικανική συνεργασία.

Είναι προφανές ότι αναζητείται τρόπος να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο πλευρών, που έχουν περνούν κρίση τις τελευταίες ημέρες λόγω της υπόθεσης Ξηρού.

Την Τρίτη, οι ΗΠΑ κλιμάκωσαν τις αντιδράσεις τους για το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού και με εκτελεστική πράξη χαρακτήρισαν τον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη τρομοκράτες εξέδωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Η Πράξη αυτή, μπλοκάρει περιουσιακά στοιχεία και παγώνει λογαριασμούς του Ξηρού και του Μαζιώτη που τυχόν βρίσκονται στο αμερικανικό έδαφος.

Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε μια μέρα αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες, δια του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, εξέφρασαν εντονότατη δυσφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προβλέπει τη μετατροπή του εγκλεισμού σε κατ’ οίκον περιορισμό για κρατουμένους που έχουν πολύ σοβαρές ασθένειες, επισημαίνοντας ότι τυχόν απελευθέρωση του καταδικασμένου για συμμετοχή στη 17Ν Σάββα Ξηρού θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα