Στο πλευρό των γυναικών που διαπομπεύθηκαν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Στο πλευρό των γυναικών που διαπομπεύθηκαν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων, ζητά το κατέβασμα των φωτογραφιών των γυναικών που διαπομπεύθηκαν το 2012. Ποιες συστάσεις απευθύνει. Το NEWS 247 ανέλαβε την σχετική πρωτοβουλία, η οποία και θα συνεχιστεί

Αντίκτυπο στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε η πρωτοβουλία του News247 για να κατέβουν οι φωτογραφίες των γυναικών που διαπομπεύθηκαν πριν τέσσερα χρόνια.

Η Αρχή, “διαπιστώνοντας ότι εξακολουθούν να βρίσκονται αναρτημένες φωτογραφίες και λοιπά στοιχεία ταυτότητας οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών σε ορισμένες ιστοσελίδες” αποφάσισε, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της, να απευθύνει συστάσεις στις ιστοσελίδες αυτές.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την Αρχή, όλα τα στοιχεία στα οποία συγκαταλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και τα οποία αναδημοσιεύτηκαν από σχετικές αναρτήσεις της ιστοσελίδας της Ελληνικής Αστυνομίας, θα πρέπει να αφαιρεθούν άμεσα, ενημερώνοντας την Αρχή.

Επίσης, οι ιστοσελίδες που δημοσιεύουν ή αναπαράγουν σχετικά κείμενα δεν θα πρέπει να δημοσιεύουν στο εξής δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν πλέον έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο εξυπηρετούνταν ο επιδιωκόμενος σκοπός, ιδίως όταν η ανάρτηση έχει αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας. Στις περιπτώσεις αυτές εμπίπτει και η περίπτωση των γυναικών που συνελήφθησαν σε επιχείρηση – σκουπα, και οδηγήθηκαν στη διαπόμπευσή τους.

Τέλος, η Αρχή επισημαίνει, ότι η αρχική ανάρτηση και δημοσίευση φωτογραφιών και στοιχείων στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και η δημοσίευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, πραγματοποιείται μόνον κατόπιν εισαγγελικής διάταξης (άρθρο 2, στοιχ. β’ του ν. 2472/1997) στην οποία προσδιορίζεται τόσο ο τρόπος δημοσιοποίησης όσο και το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτή.

Επειδή όμως πρόκειται για συστάσεις και πολλές φορές οι συστάσεις, μένουν… συστάσεις, υπενθυμίζουμε το αίτημα του NEWS 247 για να κατέβουν οι φωτογραφίες.

Ζητούμε να κατέβουν από το διαδίκτυο όλες οι φωτογραφίες των γυναικών που συνελήφθησαν και διαπομπεύθηκαν πριν από  4  χρόνια, γιατί παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν εξυπηρετούνται η δημόσια υγεία, ούτε οι προσπάθειες για πρόληψη, έγκαιρη παρέμβαση και θεραπεία. 

Η παραμονή τους στο διαδίκτυο εκθέτει τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας, συνθλίβει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μεταφέρει μια παραπλανητική εικόνα για τους ανθρώπους που πάσχουν από HIV/AIDS. 

Μπείτε και υπογράψτε εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα