Στο σφυρί 8 ακίνητα της οικογένειας που έχει τα Leonidas

Στο σφυρί 8 ακίνητα της οικογένειας που έχει τα Leonidas
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Με την τρίτη προσπάθεια, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς ο πλειστηριασμός 8 ακινήτων της επιχειρηματικής οικογένειας που είναι βασικός μέτοχος στα σοκολατάκια Leonidas. Κατά προσέγγιση το τίμημα έφτασε τα 3,5 εκατ ευρώ. Προτεραιότητα έχει το ΙΚΑ και μετά η Εurobank

Τα μηνύματα από τους πλειστηριασμούς κάθε Τετάρτης είναι πλέον σαφή: οι τράπεζες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών πελατών τους, που έχουν αρύθμιστα ληξιπρόθεσμα χρέη, κυρίως επιχειρηματικά και μεγάλης αξίας, για τα οποία συνήθως δεν έγιναν βήματα ρύθμισης. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα πλειστηριασμού ακινήτων της οικογένειας που είναι πίσω από τα γνωστά σοκολατάκια Leonidas.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλειστηριάστηκαν συνολικά 8 ακίνητα των δύο κυριών που έχουν την εν λόγω επιχείρηση και ταυτόχρονα 26 θέσεις στάθμευσης. Τα ακίνητα αυτά συμπεριλαμβάνονται σε συγκρότημα επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος της Γλυφάδας. Να σημειωθεί ότι από τα 8 διαμερίσματα τα 6 περιήλθαν σε τρίτους και τα 2 στην τράπεζα Eurobank, στην οποία οφείλετο το δάνειο. Οσο για τις 26 θέσεις στάθμευσης περιήλθαν σε τρίτους. Το συνολικό τίμημα κατά προσέγγιση φαίνεται να ξεπέρασε τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Χαρακτηρηστικό της συμπεριφοράς των δανειοληπτών, ήταν το γεγονός ότι η σημερινή, ήταν η τρίτη προσπάθεια πλειστηριασμού. Οι δύο προηγούμενες είχαν αναβληθεί μετά από παρέμβαση των «συλλογικοτήτων». Πρακτική, που ήδη μέχρι τώρα χρησιμοποιούν, σε μια προσπάθεια αναβολής ή αναστολής των πλειστηριασμών, αρκετοί… «επώνυμοι».

Πάντως, από το συνολικό τίμημα των 3,5 κατ ευρώ που κατά πληροφορίες συγκεντρώθηκε, θα προηγηθεί η εξόφληση οφειλών προς το ΙΚΑ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία και στη συνέχεια, από τα υπόλοιπα θα εισπράξει η Eurobank τις οφειλές της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα