Στο σκαμνί ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γερμενής

Στο σκαμνί ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γερμενής

Θα δικαστεί για την επίθεση που είχε εξαπολύσει κατά του Γ.Καμίνη το 2013. Προσπάθησε να τον γρονθοκοπήσει και χτύπησε ένα 12χρονο παιδί (Vid)

Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιώργος Γερμενής. Ήταν Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου του 2013, όταν η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή επιχείρησε να διοργανώσει συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» στην πλατεία Συντάγματος.

Χωρίς άδεια από τον Δήμο και κάτω από προφανώς αντισυνταγματικό πλαίσιο, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης απαγορεύει το σόου και η αστυνομία επενέβη για να σταματήσει το σόου.

Από εκείνη την στιγμή έξαλλοι χρυσαυγίτες, σχηματίζοντας πομπές μοτοσυκλετών στους δρόμους γύρω από το Δημαρχείο της Αθήνας, εξαπολύουν βρισιές και απειλές εναντίον του Γ. Καμίνη.

Η Χρυσή Αυγή έχει δεχθεί το πρώτο αποφασιστικό χτύπημα. «Το νεοναζιστικό μόρφωμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο όταν έρχεται αντιμέτωπο με το νόμο» δήλωνε ο Δήμαρχος Αθηναίων σημειώνοντας: «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», παραπέμποντας στη φράση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Ηλία Ηλιού.

Ο «πασχαλιάτικος» σχεδιασμός μίσους και πρόκλησης του 2013 είχε ανατραπεί. Η έως τότε «άτρωτη» Χρυσή Αυγή έχει δεχθεί το πρώτο της πλήγμα και αναζητά να βρει τρόπο να απαντήσει. Κάποιοι θεώρησαν ότι καταλληλότερο σημείο ήταν ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης. Λίγα μέτρα από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, λίγο μετά την απαγόρευση του συσσιτίου του μίσους, ο Γερμενής, εκλεγμένος βουλευτής του νεοναζιστικού μορφώματος, γνωστός ως «Καιάδας», επικεφαλής ομάδας εφόδου εισβάλλει στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας. Επιχειρεί να γρονθοκοπήσει τον Δήμαρχο Αθηναίων, που εκείνη την ώρα έδινε λαμπάδες στα παιδιά των δικαιούχων. Η γροθιά όμως χτυπά ένα 12χρονο κοριτσάκι. Η ασφάλεια του Δημάρχου ακινητοποιεί τον Γερμενή και διαπιστώνει ότι οπλοφορεί. Την ίδια ώρα η αστυνομία αποτρέπει ομάδα εφόδου χρυσαυγιτών να εισβάλει στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, από την πίσω πλευρά του.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το επεισόδιο τον Μάιο του 2013

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: χρυσή αυγή

ADVERTISING

SHARE: