Στο ΣτΕ για τις Σκουριές κάτοικοι της Χαλκιδικής

Στο ΣτΕ για τις Σκουριές κάτοικοι της Χαλκιδικής
Clashes between demonstrators and police during protest rally against gold mining in Skouries area on Mount Kakkavos in Chalkidiki, Greece on November 23, 2014. / , 23 2014. Sooc

Συζητήθηκαν σήμερα προσφυγές κατοίκων και φορέων της Χαλκιδικής για μελέτη που αφορά στα μεταλλεία χρυσού. Τέθηκε θέμα αναρδμοδιότητας του δικαστηρίου

Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας βρέθηκαν σήμερα κάτοικοι της Χαλκιδικής, καθώς συζητήθηκαν οι προσφυγές κατά της  τεχνικής μελέτης εξορυκτικών αποβλήτων των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Κι ενώ έξω από το δικαστικό μέγαρο από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες κάτοικοι της Χαλκιδικής σε ένδειξη συμπαράστασης, εντός του κτιρίου, ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Αντώνης Ντέμσιας, υποστήριξε ότι τίθεται θέμα αρμοδιότητας δικαστηρίου, καθώς αρμόδιο για την επίλυση του επίμαχου θέματος είναι το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και όχι το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σε κάθε περίπτωση, το Ε Τμήμα του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του για τις προσφυγές που έχουν καταθέσει ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγέλογλου, ο Αγροτικός Δασικός Συνεταιρισμός Μεγάλης Παναγιάς και εννέα κάτοικοι της Χαλκιδικής.

Όλοι ζητούν να ακυρωθεί ως παράνομη η από 17.9.2014 απόφαση της Διεύθυνσης Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών του ΥΠΕΚΑ με την οποία εγκρίθηκε η τεχνική μελέτη του υποέργου «μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Σκουριών».

Αντικείμενο της επίμαχης μελέτης είναι η τεχνική μελέτη των εγκαταστάσεων διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων, των φραγμάτων και των χώρων απόθεσης τελμάτων εμπλουτισμού (μεταλλευτικών αποβλήτων) του μεταλλείου στις Σκουριές.

Υποστηρίζουν μάλιστα, ότι η επίμαχη μελέτη δεν είναι πλήρης και ότι η απόφαση του ΥΠΕΚΑ είναι παράνομη, λόγω μη εγκρίσεως του επενδυτικού σχεδίου και παράνομης χορήγησης παρατάσεως.

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα