Στον Άρειο Πάγο η έκδοση ή μη των Τούρκων αξιωματικών

O υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασεκυόπουλος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, όπου και ζήτησε από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατΚΌ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
O υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασεκυόπουλος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, όπου και ζήτησε από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατΚΌ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Μετά την άσκηση εφέσεων το ανώτατο δικαστήριο θα αποφανθεί σχετικά με το τουρκικό αίτημα έκδοσης. Τι αναφέρει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών στην έφεσή του

Από τον Άρειο Πάγο θα κριθεί τελικά αν και ποιοι από τους εκζητούμενους Τούρκους αξιωματικούς ως συμμετέχοντες στην απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο, θα εκδοθούν στη χώρα τους.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Αντώνης Λιόγας, άσκησε έφεση σχετικά και με τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, με την οποία αποφασίστηκε να μην εκδοθούν ατις τουρκικές αρχές δύο εκ των αξιωματικών. Το ίδιο έχει πράξει και για ακόμη τρεις συναδέλφους τους, για τους οποίους επίσης είχε αποφασιστεί η μη εκδοσή τους στην Τουρκία, ενώ οι υπόλοιποι τρεις έχουν από την πλευρά τους ασκήσει έφεση μετά τη δικαστική απόφαση να επιστρέψουν στη χώρα τους για να δικαστούν συνολικά για τρία αδικήματα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει στην έφεση που άσκησε, ότι οι σχετικοί φάκελοι που έχουν διαβιβάσει οι τουρκικές αρχές για το ζήτημα της έκδοσης είναι πλήρεις, καθώς και πως τα δύο αρμόδια δικαστικά συμβούλια θα έπρεπε να είχε ταχθεί υπέρ του επίμαχου αιτήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσαβούσογλου προς Ελλάδα: Δώστε μας άμεσα τους 8 πραξικοπηματίες

Ραγδαίες οι εξελίξεις για τους 6 Τούρκους αξιωματικούς

Δεν εκδίδονται οι Τούρκοι αξιωματικοί

ADVERTISING

SHARE: