Στον Άρειο Πάγο ο βασιλιάς του bitcoin

O υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασεκυόπουλος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, όπου και ζήτησε από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατΚΌ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
O υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασεκυόπουλος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, όπου και ζήτησε από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατΚΌ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Αναβλήθηκε για το Δεκέμβρη η συζήτηση για την έκδοσή του

Στις 6 Δεκεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί τελικά στον Άρειο Πάγο το ζήτημα της έκδοσης ή μη του Αλεξαντερ Βινικ στις ΗΠΑ, μετά από σχετικό αίτημα αναβολής. Πρόκειται για το Ρώσο "βασιλιά του bitcoin" που κατηγορείται για ξέπλυμα 6 δις δολαριων.

Η αναβολή ήλθε εξαιτίας της απουσίας δύο μαρτύρων, του Ιβαν Ταρτανικοφ, υπάλληλου κρατικών σιδηροδρόμων στη Ρωσία, άλλα και του Σεργκει Μαιζους, που έχει καταθέσει αγωγή στην Κύπρο κατά του εκζητουμενου Βινικ, ισχυριζόμενος ότι είναι ο ιδιοκτήτης της κυριότερης εκ των εταιρειών που διακινεί το χρήμα.

Ήδη Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έχει συναινέσει στο αίτημα της Ρωσίας να εκδοθεί εκεί για άπατη 10.000 ευρώ ενώ το ίδιο είχε πράξει και στο αίτημα των ΗΠΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE: