Στον Εισαγγελέα ο Γιάννος Παπαντωνίου

Στον Εισαγγελέα ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, υπέβαλαν τις έγγραφες εξηγήσεις τους στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ως ύποπτοι τέλεσης κακουργηματικών πράξεων για τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας από τη ΔΟΥ Κηφισιάς

Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, πέρασε το εισαγγελικό κατώφλι ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, αλλά και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, για την υπόθεση της φορολογικής ενημερότητάς τους. Πλέον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης σχετικά με την ποινική μεταχείρισή τους. Το ζεύγος Παπαντωνίου είχε κλητευθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς, προκειμένου ο καθένας τους να καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, αν και μέχρι τώρα επέλεγαν να μην εμφανιστεί παρά τις κλήσεις από διάφορες αρχές, με τελευταία την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, βρέθηκε αυτοπροσώπως, μαζί με τη σύζυγό του, ενώπιον της εισαγγελικής λειτουργού, Ελένης Τουλουπάκη. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι κατά την ποινική δικονομία σε αυτό το στάδιο αρκεί η εκπροσώπηση δικηγόρου για την υποβολή των πολυσέλιδων έγγραφων εξηγήσεών τους. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, και οι δύο βρίσκονταν στο εξωτερικό αλλά επέστρεψαν έτσι ώστε να καταθέσουν τα πολυσέλιδα υπομνήματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία αφορά στη φορολογική ενημερότητα που έδωσε η ΔΟΥ Κηφισιάς στον πρώην υπουργό και στη σύζυγό του για να πραγματοποιηθεί η αγοραπωλησίας του ακινήτου της Σύρου. Πηγές αναφέρουν ότι οι επίμαχες ενημερότητες δεν έπρεπε να χορηγηθούν, καθώς υπήρχαν µη ρυθµισµένες φορολογικές οφειλές του Γ. Παπαντωνίου και της Σταυρούλας Κουράκου.

Για αυτό το λόγο άλλωστε, έχουν κληθεί για την κατάθεση έγγραφων εξηγήσεων και υπάλληλοι της συγκεκριμένης ΔΟΥ, οι οποίοι εμφανίζονται παρανόμως να έδωσαν στο ζευγάρι τις επίμαχες φορολογικές ενημερότητες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα