Στρατούλης: Όχι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ--ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ---(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ--ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ---(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI) EUROKINISSI

"Δεν θα θιγούν θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σε συνάντηση με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ

Συνάντηση με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ είχε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, οι οποίοι ζήτησαν από την κυβέρνηση να εγγυηθεί για την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο κ.Στρατούλης μετά τη συνάντηση,σε δηλώσεις του εγγυήθηκε στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ ότι δεν θα γίνουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Ανέφερε ότι το πάγωμα στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων θα περάσει με νομοθετική ρύθμιση το επόμενο διάστημα. Για τα όρια ηλικίας και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις είπε ότι δεν θα θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Για τον υπολογισμό του εφάπαξ ο κ.Στρατούλης επισήμανε ότι θα καταργηθεί ο μνημονιακός μαθηματικός τύπος υπολογισμού και με τη ψήφιση νέου μαθηματικού τύπου θα επανέλθει στα επίπεδα 31ης Αυγούστου του 2013.

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι δεν θα εφαρμόσουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ,δεν θα γίνουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και δεν θα θιγούν θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε σήμερα παναττική στάση εργασίας από τις 12.30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

ADVERTISING

SHARE: