Συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο

Συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο

Έξω από ειρηνοδικείο στην οδό Λουκάρεως συγκεντρώθηκαν για άλλη μία φορά κινήματα και οργανώσεις κατά των πλειστηριασμών-Σε κοινό πολιτικό μέτωπο καλεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Για ακόμη μια Τετάρτη τα κ ινήματα κατά των πλειστηριασμών βρέθηκαν στην οδό Λουκάρεως έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Μέλη του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ,  του ΕΠΑΜ, συλλογικότητες της Αριστεράς αλλά και επιτροπές πολιτών, συγκεντρώθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στους πλειστηριασμούς.

 

Για σήμερα, μετά από απόφαση του συλλόγου συμβολαιογράφων έχουν ακυρωθεί όλοι οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία, ενώ από τις 21 Φεβρουαρίου οι φυσικοί πλειστηριασμοί θα αποτελούν παρελθόν και πλέον η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα του συλλόγου των Συμβολαιογράφων όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι κρατώντας πανό και μοιράζοντας φειγ-βολάν εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις παραπάνω αλλαγές που όπως λένε απελευθερώνουν πλέον την διενέργεια πλειστηριασμών χωρίς εμπόδιο, ενώ παράλληλα ζητούν “Να μη γίνει καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός εναντίον της λαϊκής και εργατικής κατοικίας”.

“Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις λαϊκές κατοικίες των γονιών των παιδιών μας”΄δήλωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος, Νίκος Πλουμπίδης.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, και κάλεσε σε κοινό πολιτικό μέτωπο για την ανατροπή της κυβέρνησης και του μνημονιακού μπλοκ, ενώ χαρακτήρισε ως επιτυχία την αναστολή της διενέργειας των φυσικών πλειστηριασμών.

Παρόντες ήταν, επίσης, οι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και την Πέμπτη συγκέντρωση με αίτημα “το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού του εργοστασίου και τα σχέδια διάλυσης του”. Όπως είπε ο Κώστας Χαριτάκης, ένας εκ των εργαζομένων της αυτοδιαχειριζόμενης  ΒΙΟΜΕ: “Αγωνιζόμαστε 6 χρόνια για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο που η ιδιοκτησία παράτησε στη μοίρα του”.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το Ειρηνοδικείο γύρω στις 16:30 και κατευθύνθηκαν με πορεία προς την Λεωφόρο Αλεξάνδρας με προορισμό τον σταθμό των αμπελοκήπων όπου θα ολοκληρωθεί η κινητοποίηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα