Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Αφορμή αποτέλεσε η προγραμματισμενη συνδιάσκεψη του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου - Οι συνταξιούχοι διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρις ότου αποδοθεί δικαιοσύνη και καταργηθεί ο νόμος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιούν από το πρωί της Τετάρτης συνταξιούχοι, αντιδρώντας στον νόμο Κατρούγκαλου, σχετικά με τη μείωση και τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων.

Αφορμή αποτέλεσε η προγραμματισμενη συνδιάσκεψη του ΣτΕ για τον νόμο. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και οργανώσεις συνταξιούχων του δημοσίου, με το κλίμα να είναι αρκετά τεταμένο ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους συνταξιούχους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ Eurokinissi

Παρούσες στη διαμαρτυρία και οι γυναίκες που λαμβάνουν σύνταξη χηρείας και σύμφωνα με την απόφαση θα τη χάνουν όσες δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ Eurokinissi

 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ Eurokinissi

 

Υπενθυμίζεται ότι και χθες, Τρίτη, οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για να διαμαρτυρηθούν για τις μειώσεις που θα εφαρμοστούν στις συντάξεις τους το 2019.

«Ζητάμε την απόδοση δικαιοσύνης και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου» τονίζει σε ανακοίνωση του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, ενώ στη συγκέντρωση μετέχουν και συνταξιουχικές οργανώσεις του δημοσίου όπως η ΔΕΗ, ο ΟΑΣΑ, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΤΕ και η Ολυμπιακή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ George Vitsaras / SOOC

 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ George Vitsaras / SOOC

 

Η ανακοίνωση – κάλεσμα στο σημερινό συλλαλητήριο:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη συνδιάσκεψη του ΣΤΕ για τη συνταγματικότητα διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου (επαναϋπολογισμός συντάξεων και άλλα), το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων οργανώνει συλλαλητήριο, σε συνεργασία με άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου) στις 9.00 την Τετάρτη 16-5-2018.

Ζητάμε την απόδοση δικαιοσύνης και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Όχι δυο μέτρα και δύο σταθμά.

Όταν στις 6 Μάρτη 2018, το μισθοδικείο (Ειδικό Δικαστήριο άρ. 88Σ.) με τις αποφάσεις 1-4/2018, εκτός των άλλων βγάζει ομόφωνα αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου για τους δικαστές, δεν μπορεί να βγει για εκατομμύρα συνταξιούχων άλλο αποτέλεσμα. Ζητάμε δίκαιη δίκη από το ΣτΕ.

Γενικός ξεσηκωμός

Ή τώρα ή ποτέ!

Την Τετάρτη δεν μπορεί να λείψει κανείς

ΑΓΣΣΕ – ΟΣΤΟΕ – ΠΟΣ/ΔΕΗ-Σ/Σ ΗΣΑΠ- Σ/Σ ΟΑΣΑ – ΠΟΣΣ – ΣΥΝΤ/ΧΟΙ ΤΣΙΜΕΝΤΑ – ΠΟΣΠΔ&ΧΒ – ΠΣΣΕΠΥ – ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ – ΠΣΣ/ΟΤΕ – ΣΣ ΕΑΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΙ Ξ.Α.Ε. – ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΣΥΝΤ/ΧΟΙ ΤΣΜΕΔΕ – ΠΕΣΥ (ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ) – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΣΥΝΤ/ΧΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΖΥΓΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ «Η ΑΞΙΑ» – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΠΑΠ – Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού(Ε.Α.Α.Σ.) – ΕΝΔΙΣΥ.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα