Συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών στο Σύνταγμα- Κλειστοί οι δρόμοι

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία παραμένουν αυτή την ώρα κλειστοί, ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ κινήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών

Σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος βρίσκεται συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ κατά των πλειστηριασμών.

Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια και οι διαδηλωτές με σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος. Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία παραμένουν αυτή την ώρα κλειστοί, ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ κινήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών όπου πραγματοποίησαν «μετονομασία» του υπουργείο βάζοντας ένα πανό που γράφει «Υπουργείο πλειστηριασμών, φορολογίας και χαρατσιών» χωρίς να προκαλέσουν κάποια ένταση.

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει.

Καλούμε τον λαό σε οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Τα σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων να συντονίσουν την δράση τους, οι λαϊκές επιτροπές να παίξουν τον ρόλο τους ως πυρήνες της κοινωνικής συμμαχίας, εργατών, αυτοαπασχολουμένων, γυναικών φοιτητών, σε κάθε γειτονιά να γίνουν στήριγμα όλων όσων κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πολυκατοικία να δημιουργηθεί κίνημα αλληλεγγύης».

ADVERTISING

SHARE: