Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Εκπαιδευτικού, με συμμετοχή δασκάλων, καθηγητών και φοιτητών

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, κάλεσαν σε διαμαρτυρία για την ανάδειξη των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου.

Δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Σταδίου με κατεύθυνση τη Βουλή. Μερικά από τα πανό των διαδηλωτών ανέφεραν "Όχι στη διάλυση της δημόσιας Παιδείας", "Μόνιμοι διορισμοί-Λεφτά για την Παιδεία", "Όχι στη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας-Πειραιά" κ.α.Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τα κενά στα σχολεία, τα οποία όπως λένε είναι χιλιάδες, ενώ ζητούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Επίσης εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επικείμενη αξιολόγηση. Από την πλευρά τους οι φοιτητές που βρέθηκαν στη διαμαρτυρία ζήτησαν να μην γίνει η συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά καθώς όπως λένε, η συγχώνευση αντικειμένων υποβαθμίζει κατά πολύ το επίπεδο σπουδών.


ADVERTISING

SHARE: