Συλλαλητήριο: Λεωφορεία από Θεσσαλονίκη και Πάτρα, καραβιές από Κρήτη

Συλλαλητήριο: Λεωφορεία από Θεσσαλονίκη και Πάτρα, καραβιές από Κρήτη
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) Ευρωκίνηση

Από τα ξημερώματα ξεκίνησαν τα πρώτα λεωφορεία με πολίτες που θα μετέχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από τη συμπρωτεύουσα. Πρώτοι στον Πειραιά οι Κρητικοί. Περί τα 40 λεωφορεία ξεκινούν από την Αχαΐα

Στον πυρετό του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταημα όλη η χώρα, με δεκάδες λεωφορεία να αναχωρούν από το πρωί για την πρωτεύουσα.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη τα πρώτα τουριστικά λεωφορεία, σύμφωνα με το Thestival.gr. Οι αναχωρήσεις λεωφορείων συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τις 5 το πρωί αναχώρησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου εννέα λεωφορεία του τουριστικού γραφείου “Ζορπίδης” (φωτό). Μεγάλος αριθμός λεωφορείων αναχώρησε από τους Αμπελόκηπους και το Ωραιόκαστρο. Μέχρι τις 6 είχαν περάσει από τα διόδια των Μαλγάρων περισσότερα από 80 λεωφορεία.

Οι περισσότερες οργανωμένες εκδρομές από Θεσσαλονίκη θα ξεκινούσαν το ταξίδι τους για την Αθήνα στις 6 και θα περνούσαν τα διόδια λίγο πριν τις 7.

Κλιμάκια της Αστυνομίας παραμένουν επί ποδός για τη διευκόλυνση της κίνησης των λεωφορείων.

Στο ρυθμό του Συλλαλητηρίου και η Κρήτη

Λίγο μετά τις 7 το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτες αφίξεις διαδηλωτών από την επαρχία στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις 2 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με το cretalive, πρώτα έφτασαν περίπου 1.000 άτομα από την Κρήτη με τρία πλοία από Χανιά και Ηράκλειο.

Οι διαδηλωτές φρόντισαν να στείλουν το μήνυμά τους τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο, το Πότε θα κάνει ξαστεριά και το Μακεδονία Ξακουστή ενώ δεν έλειψαν και τα μηνύματα κατά των πολιτικών.

40 λεωφορεία από την Πάτρα

Στο ρυθμό του συλλαλητηρίου της Αθήνας για το όνομα Μακεδονία βρίσκονται και Αχαιοί, που σύμφωνα με το patrastimes, οι οποίοι θα δώσουν «παρών» αναχωρώντας με λεωφορεία από την Πάτρα και το Αίγιο.

Υπολογίζεται ότι περίπου 40 ναυλωμένα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Πάτρα και πέντε από το Αίγιο, ενώ πολλά είναι και τα έκτακτα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Αχαϊας για την πρωτεύουσα.

Τα περισσότερα λεωφορεία έχουν ναυλωθεί από ενορίες και αναμένεται να ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί, ενώ για κάποια έχει προγραμματιστεί αναχώρηση μετά το τέλος της θείας λειτουργίας στους ιερούς ναούς.

Αλλά και με ιδιωτικά αυτοκίνητα αναμένεται ότι θα υπάρξει μετακίνηση αρκετών πολιτών από την Αχαϊα, καθώς η απόσταση για την Αθήνα δεν είναι μεγάλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα