Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Νέο επεισόδιο – Αντιεξουσιαστές πέταξαν αντικείμενα σε διαδηλωτές

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Νέο επεισόδιο – Αντιεξουσιαστές πέταξαν αντικείμενα σε διαδηλωτές
Thousands of people are demonstrating on the seafront of Thessaloniki protesting on the use of the term Macedonia by FYROM in an eventual era omnes solution, Thessaloniki, Greece on January 21, 2018. / , , 21 2018. sooc

Την στιγμή που ομάδα διαδηλωτών που κρατούσε σημαίες στα χέρια, κατευθυνόταν προς το συλλαλητήριο, δέχτηκε επίθεση από άτομα που βρίσκονταν σε κατάληψη αντιεξουσιαστών, που τους πέταξαν κεραμίδια και φωτοβολίδες. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και το επεισόδιο έληξε εκεί. Είχε προηγηθεί η επίθεση σε δύο 15χρονες

Από νωρίς έχουν δείξει τις άσχημες διαθέσεις τους οι κουκουλοφόροι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Περίπου στις δύο το μεσημέρι της Κυριακή και ενώ το συλλαλητήριο για την Μακεδονία βρίσκεται σε εξέλιξη, ομάδα διαδηλωτών που κρατούσε σημαίες στα χέρια και κατευθυνόταν προς το συλλαλητήριο πέρασε έξω από το κτίριο του πρώην 12 Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, επί της Βασιλέως Γεωργίου, που τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές και σημειώθηκε αντιπαράθεση και επεισόδιο μεταξύ τους.

Άτομα μέσα από την κατάληψη πέταξαν κεραμίδια, πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των διαδηλωτών, δίχως να σημειωθεί τυχόν τραυματισμός. Μόλις έφτασε η Αστυνομία στο σημείο, το επεισόδιο έληξε και οι διαδηλωτές συνέχισαν τον δρόμο τους για το συλλαλητήριο.

Λίγο πριν την μία το μεσημέρι που είχε προγραμματίσει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης «αντιεθνικιστική» συγκέντρωση, όπως την αποκαλεί, στην Καμάρα, ενάντια στην συγκέντρωση που γίνεται για την Μακεδονία και παραμένει σε εξέλιξη, περίπου 10 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο 15χρονες που κατευθύνονταν προς το συλλαλητήριο για την Μακεδονία και αφού τους άρπαξαν τις σημαίες που κρατούσαν, τις έσκισαν και τις έκαψαν.

Μάλιστα, παραλίγο να έρθουν σε συμπλοκή με περαστικούς που πήγαν να υπερασπιστούν τις ανήλικες. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, ωστόσο όταν έφτασε, το επεισόδιο είχε λήξει και είχαν απομακρυνθεί ήδη όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Τις διαθέσεις του όμως για σήμερα τις έχουν δείξει από νωρίς οι κουκουλοφόροι τόσο στην Θεσσαλονίκη που είχαν προηγηθεί συνθήματα στον τοίχο του Λευκού Πύργου ενάντια στο συλλαλητήριο όσο και με την επίθεση που πραγματοποίησαν λίγο πριν τις 7 το πρωί, σε λεωφορείο, στο οποίο επέβαινε κόσμος που κατευθυνόταν στην Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, για την Μακεδονία.

Καθώς το λεωφορείο που ήταν γεμάτο επιβάτες περνούσε από την οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της οδού Μπενάκη, ομάδα κουκουλοφόρων τους επιτέθηκε με «βροχή» από πέτρες.

Ο οδηγός παρότι υπέστη φθορές το παρμπρίζ κράτησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να διαφύγει, ενώ δεν σημειώθηκε τυχόν τραυματισμός των επιβαινόντων. Αμέσως μετά το περιστατικό οι ταραξίες τράπηκαν σε φυγή προς τα Εξάρχεια.

Από την άλλη πλευρά, ανάμεσα στις παραφωνίες ήταν και η αφισοκόλληση πόστερ με υβριστικό περιεχόμενο από αγνώστους, σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Οι αφίσες αυτές απομακρύνθηκαν.

Πέριξ του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Καμάρας υπάρχει διακριτική αλλά αυστηρή παρουσία της αστυνομίας, ώστε να μην επιτραπεί να έρθουν αντιμέτωπες οι δύο πλευρές.

Περίπου 50.000-60.000 άτομα στο συλλαλητήριο και συνεχής ροή διαδηλωτών

Μέχρι τις δύο το μεσημέρι, ώρα έναρξης του συλλαλητηρίου, στην Θεσσαλονίκη από τα διόδια είχαν περάσει συνολικά 250 λεωφορεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας για το συλλαλητήριο στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι αυτή την ώρα υπολογίζεται πως στο συλλαλητήριο συμμετέχουν περίπου 50.000-60.000 κόσμου και παραμένει να υπάρχει συνεχής ροή διαδηλωτών από διάφορα σημεία της πόλης με κατεύθυνση το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

(Φωτό: sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα