Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Οι αγωνιστικοί χαιρετισμοί Άνθιμου και οι πλανόδιοι με τις σημαίες

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Οι αγωνιστικοί χαιρετισμοί Άνθιμου και οι πλανόδιοι με τις σημαίες

Όλα είναι έτοιμα για το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης προχώρησε σε 'προσευχή' υπέρ της Μακεδονίας

Στις 14.00 είναι προγραμματισμένο το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο φαίνεται πως συρρέουν με πούλμαν άνθρωποι από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Τον “αγωνιστικό” τόνο έδωσε από άμβωνος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, που περιορίστηκε εντός του ναού, καθώς η εκκλησία της Ελλάδος συνιστά ψυχραιμία και συναίνεση. Ωστόσο, στη θεία λειτουργία παρευρέθησαν πολιτικοί τόσο από την Ένωση Κεντρώων, όσο και από τη ΝΔ και τους ΑΝΕΛ. Την ίδια ώρα, οι δρόμοι της συμπρωτεύουσας προετοιμάζονται για το συλλαλητήριο. Μία ώρα νωρίτερα, είναι προγραμματισμένο το αντισυλλαλητήριο των αντιεξουσιαστών.

Αγωνιστικό χαιρετισμό για να σταθούμε αντάξιοι στην ώρα τούτη της εθνικής μας δοκιμασίας

“Ευλογημένε λαέ της Μακεδονίας και του απανταχού ελληνισμού, από τα βάθη της καρδιάς μου που δεν κουράστηκε να αγωνίζεται για την ορθοδοξία και την Ελλάδας μας, απευθύνω αγωνιστικό χαιρετισμό για να σταθούμε αντάξιοι στην ώρα τούτη της εθνικής μας δοκιμασίας” σημείωσε ο κ. Άνθιμος.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί από νωρίς στον ναό για τη θεία λειτουργία και την προσευχή που θα ακολουθήσει, ενώ κι επίσημοι βρίσκονται ήδη στην εκκλησία.

Μεταξύ αυτών ο πρώην υφ. Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Σαρίδης, οι βουλευτές της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στρατηγός εν αποστρατεία, Φραγκούλης Φράγκος.

 

Ο κ. Άνθιμος κάλεσε τον κόσμο να διαδηλώσει υπέρ του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αδελφοί σε γη και θάλασσες, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, στα ανοιχτά περάσματα, φωνάξτε ότι η Μακεδονία ήταν και είναι πατρίδα των Ελλήνων. Όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία”.

 Δείτε μέρος όσων είπε:

Το “παρών” δίνει επίσης αντιπροσωπεία των Κρητικών που κατέφτασαν χτες από το νησί για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00, στο Άγαλμα του Μ. ΑΛεξάνδρου.

Όλα έτοιμα για το Συλλαλητήριο

Από νωρίς το πρωί, στήθηκαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης πάγκοι με ελληνικές σημαίες, κασκόλ, μπλούζες και άλλα προϊόντα που θα μπορούσαν να αγοράσουν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

 

Επίσης, πολλές καντίνες έχουν πάρει τις θέσεις τους κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου για να βρίσκονται σε ετοιμότητα όταν ο κόσμος αρχίζει να φτάνει στο χώρο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι σήμερα Κυριακή (21-01-2018), μεσημβρινές ώρες, στο πλαίσιο του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ.Καραμανλή, Β.Όλγας).

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου). Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ THESTIVAL

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα