Συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου Ευζώνων από αγρότες και κτηνοτρόφους

"Δεν πρόκειται να μείνουμε αμέτοχοι στην πολιτική που ακολουθείται και οδηγεί στον αφανισμό μας", επεσήμανε ο πρόεδρος του σωματείου Δήμου Παιονίας

Να υπενθυμίσουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα παραμένουν σε εγρήγορση και δεν προτίθενται να μείνουν αμέτοχοι στην πολιτική που ακολουθείται και οδηγεί στον αφανισμό τους, στοχεύουν με τη συμβολική κινητοποίηση το Σάββατο αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Κιλκίς, όπως τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Έχουμε τηλεφωνήματα από συναδέλφους μας σε διάφορα χωριά της περιοχής που μας καλούν να τους περιμένουμε στην είσοδο του Πολυκάστρου όπου συγκεντρωνόμαστε και προκειμένου όλοι μαζί να μεταβούμε με τα αγροτικά μηχανήματα και τα τρακτέρ μας στο τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ", επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας "θα προχωρήσουμε σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου". Η χρονική διάρκεια του αποκλεισμού, θα εξαρτηθεί από τις δυνάμεις που θα έχουν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με τον ίδιο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καρυπίδης επισήμανε "αυτό που ανέφερα ότι θα πάμε στην Ειδομένη να στήσουμε καταυλισμό δεν είναι κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Στις 17/12 η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων έχει ολομέλεια. Στη διάρκειά της θα συζητήσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας ως πρωτογενής τομέας, οι επόμενες και αναμένονται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς".

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τη μείωση κατά 50% της εξισωτικής αποζημίωσης επειδή τριπλασιάστηκε ο αριθμός των δικαιούχων. Επίσης, οι επαγγελματίες αγρότες δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις περί ακατάσχετου λογαριασμού τη στιγμή που, όπως αναφέρουν, το 80% των αγροτών-κτηνοτρόφων έχει λογαριασμό είτε προς κατάσχεση είτε δεσμευμένο από εφορία, ταμεία και τρίτους. Επιπλέον, το ασφαλιστικό ζήτημα, με την κατάργηση του ΟΓΑ, αποτελεί ένα από τα ζητήματα που "εξοργίζουν" τους ανθρώπους του κλάδου, όπως είπε ο κ. Καρυπίδης.

Την ερχόμενη Δευτέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων των περιοχών Φαρσάλων, Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας θα πραγματοποιήσουν συμβολικές κινητοποιήσεις στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ και ΔΕΗ.

Για τις 15 του τρέχοντος μηνός οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό λίγων ωρών του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγρότες

ADVERTISING

SHARE: